Στο σφυρί και ο Μαϊστόροβιτς

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έκανε ήδη την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Έτσι, σειρά παίρνει για να βγει στο σφυρί ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, το πιο βαρύ συμβόλαιο αυτή την εποχή στην ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της Ένωσης, έπειτα και από τις διαβεβαιώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς ότι ετοιμάζει δίδυμο Άρτσε, Γιάχιτς, έχουν ειδοποιήσει διάφορους μάνατζερ ότι περιμένουν τον Ιανουάριο πρόταση για τον διεθνή Σουηδό. Ποντάρουν μάλιστα στις εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, αλλά και στους αγώνες με την Έβερτον για να σπρώξουν τον παίκτη σε ομάδα της Πρέμιερ Σιπ, εκεί όπου υπάρχουν γεμάτα ταμεία και βάσει σωματοδομής μπορεί να παίξει ο υψηλόσωμος αμυντικός.
Η απουσία του Μαϊστόροβιτς άλλωστε ελάχιστους θα ενοχλήσει. Ειδικά εάν το δίδυμο που ετοιμάζει ο Μπάγεβιτς ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έμπειρου προπονητή, ο οποίος γνωρίζει ότι έχει φέτος τη μεγάλη ευκαιρία να επαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή και να επανακτήσει την εκτίμηση των οπαδών. Με τις ελλείψεις που έχουν οι βασικοί αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ο Μπάγεβιτς έχει εκμυστηρευθεί στους συνεργάτες του ότι «μπορούμε να πάρουμε κεφάλι στη βαθμολογία από τον Σεπτέμβριο και να προκαλέσουμε σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους μας».
Ο μοναδικός πονοκέφαλος του Μπάγεβιτς αφορά στην έλλειψη ομοιογένειας. Γι’ αυτό θα βάλει σταδιακά τα νέα πρόσωπα και θα στηριχθεί κατ’ αρχήν στους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε και την προηγούμενη σεζόν, δηλαδή τους Καφέ, Σκόκο, Μπλάνκο και Μαντούκα, με την προσθήκη του Λεονάρντο και ενίοτε του Γκερέιρο. Ο Χέρσι αποκτήθηκε ουσιαστικά για ματς στα οποία η ΑΕΚ θα παίξει κλειστά, όπως εκείνο με την Έβερτον στην Αγγλία και την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, καθώς θα θελήσει να αξιοποιήσει την ταχύτητά του και τη δυνατότητά του στις κόντρες.


Σχολιάστε εδώ