Πριν ανακοινωθούν οι εκλογές είχε αρχίσει το παρασκήνιο…

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αʼ Πειραιά της ΝΔ Τάκης Μάλαγας από την Κυριακή είχε πληροφορηθεί ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές, γι’ αυτό και είχε… σημάνει συναγερμός. Όλοι οι επιτελείς της οργάνωσης βρίσκονταν από τη Δευτέρα στις θέσεις τους και δούλευαν πυρετωδώς ετοιμάζοντας τηλεφωνικούς καταλόγους των ψηφοφόρων, προεκλογικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην Αʼ Πειραιά φάνηκε πιο… μουδιασμένη, ωστόσο άρχισε από το Σάββατο σιγά σιγά να… παίρνει μπροστά. Αντιθέτως, η ΝΕ του Κινήματος στη Βʼ Πειραιά από το βράδυ της Τετάρτης είχε… πιάσει δουλειά και ήδη μέχρι την Παρασκευή πρόλαβε και έκανε οργανωτική σύσκεψη στην οποία αναλύθηκαν και οροθετήθηκαν οι στόχοι της προεκλογικής εκστρατείας. Ο γραμματέας της μάλιστα Β. Αλαΐσκας επικοινώνησε με όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας, προκειμένου να συντονιστούν οι επικοινωνιακές πρακτικές που θα ακολουθήσουν τα διάφορα κλιμάκια που θα επισκέπτονται τις γειτονιές.

Και η ΝΔ πάντως στη Βʼ Πειραιά βρέθηκε σε ετοιμότητα και κατάφερε να κινητοποιηθεί αμέσως. Πάντως είναι γεγονός ότι τόσο στην Αʼ όσο και στη Βʼ Περιφέρεια Πειραιά, οι βουλευτές της ΝΔ είναι πολύ προβληματισμένοι καθώς θεωρούν ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν θα βρίσκονται στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου. Αντιθέτως αισιόδοξοι είναι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ που προβλέπουν ότι θα πάρουν κι άλλη μία έδρα – σε μια από τις δύο περιφέρειες. Το ΚΚΕ, τέλος, αισιοδοξεί ότι θα ανεβάσει τα ποσοστά του και στις δύο περιφέρειες.

• Στον γάμο της συμβούλου της μειοψηφίας στον Δήμο Πειραιά Ασπασίας Αλυγιζάκη, που έγινε στον Άγιο Φανούριο Παιανίας την περασμένη Κυριακή, διέρρευσε στους νεοδημοκράτες η είδηση ότι πάμε για εκλογές τον Οκτώβρη. Ελάχιστοι βέβαια πίστεψαν την πληροφορία και οι περισσότεροι την αντιμετώπισαν ειρωνικά. Γι’ αυτό και την Τετάρτη, που επιβεβαιώθηκε, μάλλον τους… ήρθε κεραμίδα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στον γάμο το παρών έδωσε ο βουλευτής Β. Μιχαλολιάκος και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Τ. Κάρλες, Λίτσα Σαρρή και Ηλίας Κατσαφάδος.

Η στήλη εύχεται στους νεόνυμφους κάθε ευτυχία.

• Αν δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες δεν θα το πιστεύαμε: Πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, μαζί με σημαίνον στέλεχος της παράταξης, «αλιεύουν» δυσαρεστημένους επώνυμους νεοδημοκράτες της Αʼ Πειραιά και προσπαθούν να τους πείσουν να μπουν στους συνδυασμούς του ΛΑΟΣ με δέλεαρ το ότι έχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγούν στη Βουλή! Αν άρχισε να λειτουργεί και… πέμπτη φάλαγγα στη ΝΔ, κλάφ’ τα Χαράλαμπε…

• Αρκετό καιρό πριν ανακοινωθούν οι εκλογές, η… φαγωμάρα είχε ξεσπάσει μεταξύ βουλευτών της ΝΔ στην Αʼ Πειραιά. Συγκεκριμένος βουλευτής, με πολύχρονη εμπειρία, κατηγορεί ανοιχτά ότι τοπικός πρόεδρος οργανισμού κοινής ωφέλειας «κάνει ψήφους» σε συνυποψήφιό του, ο οποίος θα μπει τώρα για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Αυτά πάντως δεν είναι τίποτα. Τα μαχαίρια που… θα βγουν όταν ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια θα… αφήσουν εποχή! Τόμους με… πιπεράτες ιστορίες έχει ένας υποψήφιος για συνυποψηφίους του. Ε, ρε, γλέντια…

• Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της Αʼ Πειραιά νέα πρόσωπα θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Ρεσβάνης και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, την υποψηφιότητα του οποίου τη στηρίζουν πολλοί στην Ιπποκράτους καθώς πιστεύουν ότι έχει συμπάθειες σε πολλούς χώρους και μπορεί να φέρει ψήφους στο ΠΑΣΟΚ και από άλλες… δεξαμενές. Ακούγεται επίσης και το όνομα της Δάφνης Μπόκοτα, που κατά τη μέχρι τώρα θητεία της στο δημοτικό συμβούλιο έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες στον κόσμο του Πειραιά. Εξάλλου στη Βʼ Πειραιά σίγουρος είναι ο Στέφανος Χρήστου με την πολύχρονη πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία, όπως και ο Χρήστος Σαλαλές.

• Απίστευτο και όμως αληθινό. Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει για συνεργάτη του γνωστό ιντριγκαδόρο που έκανε τον… πολυπράγμονα σύμβουλο πριν από τρία χρόνια στο δημαρχείο, αλλά τον πήραν… χαμπάρι και τον έδιωξαν, ο οποίος όμως είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ! Πώς γίνεται αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Προφανώς ο ένας υποψήφιος δεν γνωρίζει ότι ο «άνθρωπός» του… παίζει και με το… απέναντι στρατόπεδο! Πάλι καλά δηλαδή που οι δύο υποψήφιοι δεν είναι στην ίδια περιφέρεια…


Σχολιάστε εδώ