ΠΑΜΜΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών – καφετζήδων

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνεχιζόμενες ποινικές και αστικές διώξεις
αγροτών – καφετζήδων των ακριτικών περιοχών της Μακεδονίας από τις ιδιωτικές εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας εκφράζει προς το υπουργείο Πολιτισμού το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, επικεφαλής του οποίου είναι ο Στέλιος Παπαθεμελής και μετέχει ο Κώστας Ζουράρις.
Ενώ εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για αλλαγή του σχετικού νόμου που αφήνει στα χέρια κάθε ιδιωτικής
εταιρείας «προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων» τους φτωχούς αγρότες – καφετζήδες των χωριών μας, τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΜΕ.
Καλούν δε τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει αμέσως στις δεσμεύσεις του για αλλαγή του σχετικού νόμου.
Το ΠΑΜΜΕ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι προτάσεις αυτές είναι απόσταγμα πολύχρονης έρευνας του εκπροσώπου Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Βιτάλη και των συνεργατών του, βασισμένες μάλιστα στη διεθνή πραγματικότητα τη σχετική με τα πνευματικά δικαιώματα. Οι προτάσεις αυτές έχουν ως εξής:
«Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η δημόσια εκτέλεση μουσικού έργου από καφενείο, καφετέρια κ.λπ. θεωρείται αυτόφωρο ποινικό αδίκημα κακουργηματικής μάλιστα υφής. Αποτέλεσμα, η ΑΕΠΙ και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας να πιέζουν για συλλήψεις αγροτών, κτηνοτρόφων και καφετζήδων»!


Σχολιάστε εδώ