Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

>Για ποιο λόγο η κυβέρνηση προωθεί την πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων παρότι είναι κερδοφόρος και γιατί δεν προχωρά σε νέες επενδύσεις παραγωγικού και περιβαλλοντικού εκσυγχρονισμού και στην ανασυγκρότησή της ως δημόσιας εταιρείας, πράγμα που θα έχει επικερδείς επιπτώσεις για το Δημόσιο, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά και τα τοπικά συμφέροντα;
Την ερώτηση αυτή θέτει στους
υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας – Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
>Πώς κατάφερε ένα τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος να διασχίσει όλο το Αιγαίο και να αποβιβάσει στη Σύρο 19 λαθρομετανάστες χωρίς να γίνει
αντιληπτό, ερωτά τον υπουργό Άμυνας ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.
>Αν θα αντιδράσουμε στη νέα πρόκληση των Σκοπιανών, οι οποίοι έβαλαν στο διαδίκτυο ένα «παιχνίδι» το οποίο έχει ως σήμα παραποιημένη τη σημαία μας, με μια σβάστικα στη θέση του σταυρού, ερωτά την υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος. Με άλλη ερώτησή του επί των Εξωτερικών, ο βουλευτής ερωτά σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση για να καταγγείλει διεθνώς την εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων από τούρκους στρατιώτες στην Κερύνεια τον Αύγουστο του 1974.
>Αν προτίθεται να περιορίσει ή να καταργήσει τη δραστηριότητα off-shore εταιρειών στη χώρα μας ερωτά του υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επίσης, με άλλη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, ο κ. Λαφαζάνης ζητά να πληροφορηθεί γιατί επιλέχθηκε η πολυεθνική Price WaterhouseCoopers για να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν ενισχύθηκαν οι εφορίες για να κάνουν τη δουλειά αυτή.
>Ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που δεν χρησιμοποιήθηκαν τα δορυφορικά συστήματα του HELLAS-SAT 2 για την πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών, θέτουν με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Χάρη Τσιόκα. Σημειώνουν ότι με δεδομένο ότι το κόστος των συστημάτων είναι ελάχιστο σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους, η αδράνεια της κυβέρνησης στην εκμετάλλευσή τους επιτείνει τις τεράστιες ευθύνες της για τις βιβλικές καταστροφές σε Πάρνηθα, Ηλεία και Βορειοανατολική Αττική και επιτείνει επίσης την τραγικότητα της άδικης απώλειας τόσων ανθρώπων.
>Για ποιους λόγους αποκλείσθηκαν από τις σχολές μονίμων υπαξιωματικών του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας κατά τις τελευταίες εξετάσεις οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξαιτίας της αλλαγής πεδίου, ερωτούν τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Βάσω Παπανδρέου.
>Στενός συγγενής του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης απαιτεί με αγωγή 340.000 ευρώ από το Δημόσιο, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Πρόκειται, όπως εξηγεί, για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Μάρκο Καραβιτάκη, συμπέθερο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που ζητά με αγωγή του από το Ελληνικό Δημόσιο αποζημίωση 340.000 ευρώ με τόκο, επειδή, όπως ισχυρίζεται, απομακρύνθηκε από διοικητής. Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό Υγείας να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να προστατεύσει το δημόσιο χρήμα και ερωτά αν το υπουργείο σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του πρώην διοικητή για ζημίες που αυτός προκάλεσε σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας στο Γ.Ν. Χανίων, κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του.
>Για καθυστερήσεις στην αύξηση των συντάξεων των αγροτών κατά 20 ευρώ τον μήνα βάσει του προϋπολογισμού του 2009 διαμαρτύρεται η βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου και ερωτά αν αυτό σημαίνει υπαναχώρηση από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Με άλλη ερώτησή της προς την
υπουργό Απασχόλησης η βουλευτής ζητά να δικαιούνται επιδόματος συμπαράστασης οι συνταξιούχοι του
ΟΓΑ που κατέστησαν ανάπηροι 100% μετά τη συνταξιοδότησή τους.
>Ξεχάσθηκε η χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στους αριστεύσαντες μαθητές των γυμνασίων, επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτορας Νασιώκας. Παρατηρεί μάλιστα
ότι παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών, οι αριστεύσαντες μαθητές αποφοίτησαν από το γυμνάσιο και ακόμη δεν τους δόθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.


Σχολιάστε εδώ