Μικρά και ενοχλητικά

«Πώς ζει ο κύριος Ζαμπέλης;»
Αυτή την απορία ακούστηκε να εκφράζει Μητροπολίτης σε συνάδελφό του πριν από μερικές ημέρες στο κτίριο της Μονής Πετράκη. Ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας (έχει τοποθετηθεί σʼ αυτήν τη θέση από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων) εμφανίζεται στο λογιστήριο της Εκκλησίας ως άμισθος. Πλην όμως, όπως λένε κι εκείνοι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην ΕΚΥΟ, ο Αρχιεπίσκοπος κατάφερε να του εξασφαλίσει ότι θα παίρνει την αμοιβή των περίπου 230.000 ευρώ ετησίως από την ιδιωτική τράπεζα όπου εργαζόταν πριν αναλάβει τη θέση του διευθυντή της ΕΚΥΟ. Ιεράρχες αναρωτιούνται ποιο συμφέρον έχει μια ιδιωτική τράπεζα να αμείβει (αν αληθεύει η πληροφορία) με υψηλότατο μισθό τον συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου ενώ αυτός προσφέρει «αποκλειστικά» τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία.
Επιμένει ο Φιλίππων
Τον ρόλο που έχουν παίξει τα στελέχη της ΕΚΥΟ στην αγοραπωλησία των οικοπέδων στη Βουλιαγμένη (για όσους δεν θυμούνται τα πούλησαν σε έναν οδοκαθαριστή (!) με επιταγές από υπεράκτιες εταιρείες, ο οποίος τα πούλησε μετά από μερικά λεπτά και πολύ ακριβότερα στις ίδιες τις εταιρείες μπροστά στα μάτια των ανθρώπων της Εκκλησίας), ερευνά η Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Όπως όλα δείχνουν, όσοι εμπλέκονται θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις κατά τη Σύνοδο της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο. Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος και τα προηγούμενα μέλη της Συνόδου να τους είπαν και «μπράβο», αλλά όπως πληροφορούμαστε ο Μητροπολίτης Φιλίππων δεν πείστηκε και ζητά επίμονα απαντήσεις για την υπόθεση.
Κουρασμένος
Ο άλλοτε φανατικός διώκτης του Γιοσάκη, Μητροπολίτης Μεσογαίας, ζήτησε με επιστολή του από τον Αρχιεπίσκοπο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη (!) για να γίνει το ξεκαθάρισμα στη Μητρόπολη Αττικής, επειδή (όπως υπονοεί) «κουράστηκε» να τη διαποιμαίνει ως τοποτηρητής! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Άγιος Μεσογαίας τού ζητούσε να ακολουθήσει τις μεθόδους του χαρισματικού και επικοινωνιακού κληρικού που φερόταν αναμεμειγμένος στο παραδικαστικό κύκλωμα και υπήρξε και φανατικός διώκτης του. Σεβασμιώτατε, η Μητρόπολη πρέπει να καλυφθεί σύντομα, αλλά όχι και με «άνωθεν» παρεμβάσεις. Απʼ ό,τι μαθαίνουμε πάντως, όλα τα βάσανα στην πολύπαθη Μητρόπολη τα περνάει ο πρωτοσύγκελλος π. Ιερόθεος Καλογερόπουλος.


Σχολιάστε εδώ