Μια από τα ίδια για τη χώρα και τους πολίτες και μετά τις 4 Οκτωβρίου

Ο ελληνικός λαός εκλέγει με την ψήφο του κυβερνήσεις για να εφαρμόσουν στην τετραετή θητεία τους τα περιβόητα προεκλογικά προγράμματά τους, να αντιμετωπίσουν τα γνωστά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα, να εξασφαλίσουν προκοπή και ευημερία και να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων πολιτών.
Δυστυχώς, τίποτε από όλα αυτά δεν έχουν κάνει. Αντιθέτως, την επομένη κιόλας όλων σχεδόν των εκλογών ξαναρχίζει η εκλογολογία, η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, πιστοποιείται η ανικανότητα, ετοιμάζονται νέα μέτρα λιτότητας και φορομπηχτισμού, επαναλαμβάνονται οι ίδιες καταγγελίες για «καμένη γη» από την προηγούμενη κυβέρνηση, εντείνεται ξανά ο κομματικός ανταγωνισμός, εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και προς όφελος μερικών βολεμένων μειοψηφιών, και οργιάζουν οι κομματικές σκοπιμότητες για τη διατήρηση ή την κατάκτηση της εξουσίας! Το ερώτημα, συνεπώς, που προκύπτει και μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές είναι το ίδιο: Και μετά τις 4 Οκτωβρίου, τι; Η απάντηση; Μια από τα ίδια! Ανικανότητα, λιτότητα, δημαγωγία, λαϊκισμός, φορομπηχτισμός, κομματικές σκοπιμότητες, διαφθορά, παραοικονομία, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή!
Είναι, πράγματι, μελαγχολικές οι διαπιστώσεις αυτές. Διότι, όταν διαπιστώνεται ότι δεν εξασφαλίζεται η συνταγματική συναίνεση για το μείζον θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι μάταιο να περιμένουμε ανάλογη υπεύθυνη στάση των πολιτικών ηγεσιών για την αντιμετώπιση των άλλων οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών θεμάτων. Και είναι προφανές ότι μπροστά στις πολιτικές, οικονομικές και άλλες κρίσεις χρειάζεται οι πολιτικές ηγεσίες να ενεργούν σαν μια γροθιά για να γίνει η χώρα ισχυρή, να δουν οι πολίτες προκοπή και να υπολογίζεται η Ελλάδα από φίλους και εχθρούς. Για όλους αυτούς τους λόγους υπογραμμίζουμε με απελπισία ότι και μετά τις νέες εθνικές εκλογές θα επαναληφθούν τα ίδια, με το πολιτικό δράμα της Ελλάδος να συνεχίζεται εις βάρος της χώρας και των πολιτών.
Το δράμα αυτό επιβεβαιώθηκε για μιαν ακόμα φορά από τις πρώτες, μετά την απόφαση για πρόωρες εκλογές, δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι το δίλημμα της αναμέτρησης είναι ποιος πρωθυπουργός θα διαχειριστεί την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών μεταξύ «νεοσυντηρητικών επιλογών και προοδευτικών λύσεων».
Δηλαδή, τα ίδια Παντελάκη μου…


Σχολιάστε εδώ