επί του πιεστηρίου

Θέλουμε να ʼμαστε ειλικρινείς απέναντί σας. Κάθε Κυριακή μιλάμε μαζί σας. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Και ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μας δίνετε. Και αυτή η νοερή σχέση αυξάνει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Προσπαθούμε να σας δίνουμε όσο μπορούμε περισσότερη πληροφόρηση. Και αξιόπιστη. Και σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει. Ξέρετε αυτά που θα γίνουν πριν γίνουν. Την περασμένη Κυριακή, αν και είχαμε αρκετές ενδείξεις ότι τον Οκτώβριο θα στηθούν κάλπες, η λογική, η εμπειρία μάς παρέσυραν. Και γράψαμε ότι τον Γενάρη θα γίνουν οι εκλογές. Εκεί οδηγούσε η ανάλυση. Πέσαμε έξω. Και δεν είχατε την πληροφόρηση που έπρεπε. Λάθος μας. Ζητάμε συγγνώμη, όχι ένα ψυχρό «συγγνώμη». Πιστέψτε ότι μας στοίχισε… Σε σας απολογούμαστε, γιατί χάρη σʼ εσάς το «ΠΑΡΟΝ» υπάρχει.

Τι άλλαξε; Είναι η απορία, βλέποντας γκάλοπ μετά την προκήρυξη των εκλογών,
όπου ο κόσμος ζητάει σε ποσοστό πάνω από 60% αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις από τον Γενάρη μέχρι και τις ευρωεκλογές κατέγραφαν αντίστροφα ποσοστά, μέχρι και 65% κυβέρνηση συνεργασίας. Φταίνε αυτοί που φτιάχνουν τα γκάλοπ ή οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι το φρούτο της συνεργασίας κομμάτων για να κυβερνήσουν δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα; Και το είδαμε το ʼ89, όταν ο ένας τραβούσε από δω και ο άλλος από κει… Κακά πάντως τα ψέματα. Ένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για να λειτουργήσει επιτέλους έξω από κομματικές ταμπέλες και συμφέροντα το ελληνικό κράτος, σωστά, νόμιμα, σύγχρονα και χωρίς φακελάκια και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος για τα αυτονόητα.

Εφευρετικότατοι… Έστησαν εταιρείες παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις για το πώς θα εκπαιδεύσουν το προσωπικό να αντιμετωπίσει τον ιό της γρίπης και πώς θα οργανωθούν για να καλύπτονται οι θέσεις των εργαζομένων που θα ασθενήσουν. Κι άρχισαν να στέλνουν sms και email. Τίποτε δεν αφήνουν να πέσει κάτω.
Φίλος πήγε με την οικογένειά του για ένα δεκαήμερο διακοπές στην Ισπανία. Και γύρισε κατενθουσιασμένος. Για το άριστο σέρβις παντού, για τις τιμές που είναι οι μισές απʼ ό,τι στην Ελλάδα και όλα λάμπουν. Ας τα ακούν οι δικοί μας, που, θα το ξαναπούμε, βλέπουν τον τουρίστα ως αντικείμενο για ληστεία…

Τώρα θυμήθηκαν τον Φούρλα. Όταν ήταν εν ενεργεία και στις φωτιές της Ηλείας Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, τον είχαν στήσει στο απόσπασμα. Ότι έφταιγε για την κόλαση εκείνη, για αμέλεια, για έλλειψη συντονισμού. Και πρόσφατα μέχρι αρχαιοκάπηλο τον διέσυραν… Τώρα δισέλιδη προβολή για κάποια έκθεση-υπόμνημα που είχε υποβάλει για το πώς πρέπει να αναδιοργανωθεί η δασοπυρόσβεση. Βέβαια η απορία είναι γιατί δεν μίλησε τότε, όταν δεν υλοποιήθηκαν οι προτάσεις του…

Πάνε περίπατο τα μέτρα κατά του καπνίσματος. Όλες οι απαγορεύσεις είναι απλώς στα χαρτιά! Παντού καπνίζουν. Όλοι εκείνοι οι υπεύθυνοι, οι επιθεωρητές, που υποτίθεται θα εποπτεύουν την εφαρμογή του μέτρου, πού πήγαν; Τζάμπα πήγε η εκστρατεία και τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, κύριε Αβραμόπουλε.

***

3 Σεπτεμβρίου:
ΠΑΣΟΚ
4 Οκτωβρίου:
ΝΔ
Αρκούν τα γενέθλια
Καιρός για… αναγέννηση!

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ