Εκλογές

Η κήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή αποτελεί αναμφιβόλως κίνηση μεγάλου πολιτικού ρίσκου. Και η κίνηση αυτή επηρεάζει σημαντικά και την πορεία της σημερινής δημοτικής Αρχής στην Αθήνα.
Η τυχόν απώλεια της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται ως βέβαια στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα φέρει εκ των πραγμάτων στο κέντρο της πολιτικής σκηνής τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη.
Αυτές καθαυτές οι πολιτικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις σημαντικότατες θεσμικές θέσεις τις οποίες κατέχει, το προοιωνίζονται. Αλλά πέρα από αυτά, το προοιωνίζεται η ίδια η προσωπικότητά του. Ευφυής, έμπειρος στην πολιτική, ευέλικτος και κυρίως αυτοδημιούργητος. Δεν είναι κληρονόμος κάποιου ονόματος ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ασφαλώς έχει και μειονεκτήματα, τα οποία θα πρέπει να προσέξει. Στη διαδοχή όμως για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον ανακύψει θέμα, θα αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, μια σοβαρότατη υποψηφιότητα. Και αυτό ας το έχουν υπόψη οι φιλοδοξούντες την ηγεσία της μεγάλης και ιστορικής αυτής παράταξης.
Ας μη λησμονούμε άλλωστε, ότι οι ηγεσίες, με μαθηματική βεβαιότητα, έρχονται και παρέρχονται, οι μεγάλες όμως παρατάξεις, τα κόμματα, παραμένουν.
Να λοιπόν γιατί υποστηρίζουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν και την πορεία της Αρχής στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
500.000 ευρώ για τα αδέσποτα σκυλιά!
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε την 31η Αυγούστου, το προτελευταίο θέμα ήταν διεθνής τακτικός μειδοτικός διαγωνισμός για τη φιλοξενία των αδέσποτων σκύλων στο πλαίσιο του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων.
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 497.714 ευρώ συμπεριλαμβάνουμενου του ΦΠΑ. Και άλλη φορά έχουμε γράψει για το θέμα αυτό. Ζητήσαμε να παρασχεθούν συγκεκριμένα στοιχεία της υλοποίησης του στόχου. Γιατί, ανεξάρτητης της αγάπης για τα ζώα αλλά και της διενέργειας διεθνούς τακτικού διαγωνισμού το ποσό που διατίθεται για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων προκαλεί εντύπωση και προβληματισμό.
Ούτε διαφωτίζει επαρκώς την αναγκαιότητά του το σχετικό εισηγητικό σημείωμα. Περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία για την κήρυξη του διαγωνισμού.
Μήπως θα έπρεπε να αξιολογήσει από την αρχή το όλο θέμα ο δήμαρχος; Υπάρχουν άλλες σοβαρότερες προτεραιότητες. Δεν το νομίζει;

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ