Εκδοτικοί και οικονομικοί παράγοντες κινούνται για «τρίτη λύση»!

Κινήσεις που ενώ εκκολάπτονται από πολλού, δεν ματαιώνονται από την προκήρυξη εκλογών, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι εκ των πραγμάτων ενισχύονται. Θα εξαρτηθούν ωστόσο από το εκλογικό αποτέλεσμα, αν μάλιστα αυτό αποβεί οριακό.
Άριστα ενημερωμένοι παράγοντες των κομματικών δρώμενων αποκαλύπτουν μεθοδευμένες κινήσεις στο παρασκήνιο για μια τελική σύγκλιση των δύο κομμάτων εξουσίας, υπό κοινής αποδοχής πολιτική προσωπικότητα, η
οποία ήδη προσδιορίζεται (για να μην πούμε κατονομάζεται) και θα αποτελέσει τον επιδιωκόμενο «κοινό παρονομαστή».
Τη λύση αυτή προκρίνουν και υιοθετούν δύο τουλάχιστον δημοσιογραφικά συγκροτήματα, τα οποία διατηρούν στενές επαφές με «μετριοπαθή στελέχη» των δύο σχηματισμών, καλλιεργώντας το έδαφος με μεθοδικό μεν τρόπο, αλλά χωρίς να εκδηλώνουν τις απώτερες προθέσεις, ώστε αυτές «να μην καούν καθ’ οδόν» στην πυρά του κομματικού πάθους που ήδη κλιμακώνεται ως αποτέλεσμα του διαμορφούμενου προεκλογικού κλίματος.
Στην κίνηση αυτή συγκλίνουν και ιδιαίτερα ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, που θεωρούν ότι μια τέτοια κατάληξη αποτελεί
αναπόφευκτη εκλογική μετεξέλιξη και ουσιαστικά μονόδρομο για τη χώρα, η οποία εισέρχεται ταχύρρυθμα σε στενωπό καταλυτικών προβλημάτων, που θα απαιτήσουν «έως και στυγνές αποφάσεις», προκειμένου να αποτραπούν μοιραιότερες τροπές.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε -και αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσουμε σοβαρά στοιχεία για ευνόητους λόγους- πρωτοκλασάτα στελέχη και στο ένα και στο άλλο κόμμα «βλέπουν με θετικό μάτι» τις κινήσεις αυτές, χωρίς να εμπλέκονται, για να μη δημιουργηθούν εσωκομματικές εκρήξεις και αντιπαραθέσεις, με προβλεπτές συνέπειες.
Αλλά και η εύγλωττη σιωπή μερικών, την ώρα που τόσα κυοφορούνται, αποτελεί δείκτη όσων συμβαίνουν και όσων προάγονται.
Η προσοχή στρέφεται προς δύο τουλάχιστον πρόσωπα με τον μέγιστο βαθμό κοινής αποδοχής, σε περίπτωση που θα υπάρξουν οι ανάλογες συνθήκες σύμπραξης.
Με τρόπο που δεν θα αποδομούνται καθόλου οι σημερινές ηγεσίες και δεν θα προκαλούνται μείζονα ζητήματα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΠΑΣΟΚ οι ηγετικοί κύκλοι είναι έτοιμοι να δεχθούν κάτι τέτοιο ή να παραδεχθούν ότι μπορεί να αποβεί αναπόφευκτο λόγω των ανησυχητικών καταστάσεων.
Στους εξωκομματικούς κύκλους και ιδιαίτερα στους οικονομικούς, δύο κορυφαίοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιοι άλλοι, θεωρούνται ως οι προσφερόμενες λύσεις για το αδιέξοδο που μπορεί να προκύψει, με την έννοια (και το μοντέλο) του γερμανικού παραδείγματος, που ενδεχομένως να επαναληφθεί, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τα ελληνικά δεδομένα.
Ένας από τους επικεφαλής μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος, που εμπλέκεται και κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση,
ανέφερε σε στενούς πολιτικούς του φίλους ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ή και οριακής αυτοδυναμίας του ενός ή του άλλου κόμματος, η λύση της συμπράξεως στη βάση προσυμφωνημένων πλαισίων «θα είναι η μόνη ελπίδα για τη χώρα και η λιγότερο επώδυνη για τα ίδια τα κόμματα»!
Να λεχθεί τέλος ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο υπήρξαν
ιδιαίτερα έντονες επαφές των ενδιαφερομένων, στη διάρκεια και κοινωνικής συνάξεως (σε στενό κύκλο) στην οικία οικονομικού παράγοντα σε παράκτια περιοχή των ανατολικών προαστίων.


Σχολιάστε εδώ