Διώχνουν τεχνικούς κλέβοντας εικόνες από την ΕΡΤ!

Με κοινές εικόνες που μοιράζονται μεταξύ τους λειτουργούν πλέον τα τηλεοπτικά κανάλια. Στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου τόσο στον ΑΝΤ1 όσο και στον Alpha οι περισσότεροι που συμμετείχαν ήταν τεχνικοί, οι οποίοι υπολογίζουν ότι θα εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες πάλι για τα κανάλια. Οι ανάγκες όμως για τηλεοπτική εικόνα καλύπτονται με τη γνωστή μέθοδο του pool, την ευθύνη της οποίας σε μεγάλο βαθμό έχει η ΕΡΤ, η οποία και διαθέτει τους περισσότερους εργαζόμενους. Τα συνδικαλιστικά σωματεία προσπαθούν να αντιδράσουν, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς θετικά αποτελέσματα. Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Βορείου Ελλάδος, η οποία καλεί τους τεχνικούς «να αντιδρούν και να καταγγέλλουν άμεσα κάθε ανταλλαγή ή παροχή οπτικοακουστικού υλικού για τη ΔΕΘ» και τις διοικήσεις της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΣΠΕΡΤ να συστήσουν στα δικά τους μέλη να κάνουν το ίδιο.
Η ΕΤΙΤΒΕ καταγγέλλει τη «δραματική μείωση των θέσεων εργασίας με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου»… Μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούν στη βόρεια Ελλάδα, προειδοποιεί ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια. Τονίζει δε ότι «ο κίνδυνος για κλείσιμο των παραρτημάτων που διατηρούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη είναι άμεσος.
Άλλωστε για ποιον λόγο να τα διατηρούν οι εργοδότες μας, τη στιγμή που ό,τι χρειαστούν τους παρέχεται ασυζητητί από την ΕΤ3 ή το έχουν εκμεταλλευόμενοι εταιρείες και ιδιώτες που, για να είναι φθηνοί, είτε το προσωπικό τους είτε οι ίδιοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, με ελάχιστα χρήματα και ανύπαρκτα ωράρια; Τρανταχτή απόδειξη όλων των ανωτέρω είναι οι πρόσφατες φωτιές στην Αττική όπου για το οπτικοακουστικό υλικό και τις ζωντανές συνδέσεις που παρείχε η ΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη, αλλά και τα όσα είμαστε σίγουροι ότι θα συμβούν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ,
όπου, εκτός των άλλων, περιμένουμε να διαπιστώσουμε και πού στηριζόταν η διοίκηση του STAR channel όταν απέλυσε δύο τεχνικούς με τον ισχυρισμό ότι, δήθεν, δεν χρειάζεται ζωντανές συνδέσεις από τη βόρεια Ελλάδα».


Σχολιάστε εδώ