Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Διθυραμβικές εκθέσεις των ξένων οίκων για τις ελληνικές τράπεζες. Και πάλι. Λεπτομέρεια: Την ίδια ώρα οι όποιες πιέσεις καταγράφονται στο ΧΑ αφορούν πρωτίστως -αν όχι ΜΟΝΟ- τους τραπεζικούς μας τίτλους. Σύμπτωση…
4Σε στάση αναμονής; Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των επαγγελματιών του ΧΑ στην προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ήρθε η ώρα των «αμυντικών» τίτλων. Ήτοι, των μετοχών τύπου Εθνικής, ΕΛΠΕ και «συναφών χαρακτηριστικών». Όμως υπάρχει και ο αντίλογος, που λέει πως εφεξής θα ασκηθούν -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- ισχυρές πιέσεις σε μετοχές στις οποίες το κράτος ελέγχει σημαντικό ποσοστό. Μάλιστα, αρκετές από αυτές έχουν ήδη βρεθεί στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, κάτι που ίσως ενταθεί υπό τον φόβο μετά τις κάλπες να υπάρξουν αλλαγές πολιτικής και προσώπων. Ενώ σε κάθε περίπτωση πάνε πίσω διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και τα σχέδια αρκετών εισηγμένων!
4Πιέζεται σημαντικά η ΕΥΑΘ και θα πιεστεί και στη συνέχεια, λένε οι ειδικοί, κυρίως γιατί εκ των πραγμάτων αναβάλλεται για μετά τις εκλογές η περιβόητη πώληση ποσοστού της σε ιδιώτες ενδιαφερομένους. Και οι τελευταίοι μάλλον δεν «χαλιούνται» από αυτήν τη διολίσθηση της
αποτίμησης της εταιρείας…
4ΔΕΗ, Αγροτική Ασφαλιστική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Προσέξτε αυτά τα χαρτιά. Είθισται στις προεκλογικές περιόδους να είναι τα πρώτα από τα «κρατικόχαρτα» που αντιδρούν. Είτε θετικά είτε αρνητικά!
4Folli Follie: Στα 20 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Proton και δίνει μάλιστα σύσταση υπεραπόδοσης (outperform) της αγοράς!
4Intralot: Ο τίτλος στις κινήσεις του για πολλούς είναι συνυφασμένος με τις αντίστοιχες κινήσεις του ΟΠΑΠ. Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Ή μήπως όχι; Πάντως, η τελευταία σύσταση για το χαρτί προέρχεται από τη Marfin, που ναι μεν προτείνει διακράτηση του τίτλου, αλλά παράλληλα μειώνει την τιμή-στόχο στα 5 ευρώ!
4Fourlis: Νέα αύξηση στην τιμή-στόχο για το χαρτί (στα 11,4 ευρώ).
4Motor Oil: Στα 8,8 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η UBS. Μη ρωτάτε πάντως γιατί συστήνει άμεση πώληση του τίτλου…


Σχολιάστε εδώ