Γιόγκα στα σχολεία!

Τα σεμινάρια θα κάνουν δάσκαλοι της γιόγκα και οι εκπαιδευτικοί θα διδαχθούν τη φιλοσοφία της γιόγκα και τα οφέλη της, αναπνευστικές ασκήσεις, βαθιά χαλάρωση (yoga Nirda), αυτογενή χαλάρωση και στάσεις γιόγκα.
Καθηγητές της Φυσικής Αγωγής πάντως υποστηρίζουν ότι η γιόγκα, εκτός του ότι δεν είναι γυμναστική, εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχοσωματική και διανοητική υγεία όσων επιδίδονται σ’ αυτήν, γι’ αυτό και η Αμερικανική Ένωση Γιόγκα αναφέρει ότι οι ασκήσεις διανόησης είναι επικίνδυνες για εγκύους, θηλάζουσες μητέρες και παιδιά κάτω των 16 ετών!
Να σημειώσουμε ότι και θρησκευτικοί παράγοντες έχουν εκφραστεί αρνητικά για τη γιόγκα, την οποία θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ινδουιστικής – βουδιστικής θρησκείας και τονίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό να γίνεται προσηλυτισμός μέσω της γιόγκα!
Να σημειώσουμε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Καστοριά σε σχετική ερώτηση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου δεν έκρυψε την έκπληξή του και είπε: «Αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα!». Δεσμεύθηκε μάλιστα να ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει στην Αθήνα!


Σχολιάστε εδώ