Βάλανε στο ράφι το σκάνδαλο της Ζήμενς!

Τόσους μήνες πού ήταν; Δεν πήραν χαμπάρι ότι η χώρα έχει γίνει άνω κάτω, κυβέρνηση και αντιπολίτευση σφάζονται μεταξύ τους, στα κανάλια παρελαύνουν τα αρχιλαμόγια της Ζήμενς, έχουμε γίνει ρεντίκολο στο εξωτερικό, η ελβετική και η γερμανική Δικαιοσύνη ασχολούνται μαζί μας, ο ανακριτής
κ. Ζαγοριανός πηγαινοέρχεται στο Μόναχο και τώρα σκέφθηκαν ότι πρέπει να ορίσουν εφέτη ανακριτή; Όλοι αδράνησαν; Και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας των Πρωτοδικών και των Εφετών; Οι οποίοι θα μπορούσαν από την πρώτη στιγμή να ζητούσαν τον ορισμό εφέτη ανακριτή.
Ξαφνικά τώρα ανακάλυψαν ότι για όλα φταίει ο Ζαγοριανός. Η συνήθης πρακτική. Πληρώνουν οι μικροί… Θεατές οι μεγάλοι. Κι όταν χάσουν την καρέκλα που περίμεναν να πάρουν, τότε τους πιάνουν οι ευαισθησίες…
Πού ήταν όταν είχαν αφήσει μόνο τον ανακριτή να ασχολείται με μια τόσο σοβαρή και δαιδαλώδη υπόθεση, η οποία έθιγε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό; Γιατί δεν τον είχαν ενισχύσει με ένα επιτελείο συνεργατών;
Με την εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συνέλθει η Ολομέλεια Εφετών για να ορίσει εφέτη ειδικό ανακριτή, τουλάχιστον για ένα ΤΡΙΜΗΝΟ όλη η υπόθεση Ζήμενς παγώνει.
Πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να έχει οριστεί ο εφέτης-ανακριτής. Και από κει και πέρα θα χρειαστούν πάνω από δύο μήνες για να διαβάσει τη δικογραφία και να ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα. Και μετά βλέπουμε. Και ως τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει… Είδατε, ακούσατε να ξαναγίνεται κουβέντα για Γείτονα, για Βαρθολομαίο; Για άνοιγμα λογαριασμών; Σιωπή και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Πήραν το μήνυμα και ξέχασαν… Καλοφάγωτα… Και εις υγείαν των κορόιδων, που ως συνήθως δεν είναι άλλοι από τον… υπερήφανο λαό!
Καπάκι ήρθε και η… ομόφωνη -παρακαλώ- απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που λέει όχι στην παράδοση του Χριστοφοράκου. Η Γερμανία τού προσφέρει πλήρη προστασία. Δικό της παιδί είναι. Έτσι κι αρχίσει να μιλάει, θα πάρει μπάλα και κάποιους απ’ αυτούς, αλλά και πολλούς από την Ελλάδα. Και πάνω απ’ όλα για τη Γερμανία προέχει ο κολοσσός της, η Ζήμενς, να συνεχίσει να παίρνει δουλειές στην Ελλάδα, που είναι χρυσωρυχείο.
Ποια Δικαιοσύνη και ποια ανεξαρτησία… Ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός δεν μπήκε τυχαία στο μάτι του κυκλώνα. Ενόχλησε. Κι όχι μόνο ενόχλησε. Έδειξε ότι δεν χαμπαριάζει τίποτε. Κάνει τη δουλειά του. Και προφανώς δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν. Ενδεχομένως να έχει κάνει λάθη… Το θέμα είναι αν έγιναν από δόλο ή αυτή ήταν η άποψή του.
Ο πειθαρχικός έλεγχος που ξαφνικά τώρα θυμήθηκε να ασκήσει κατά του διενεργούντος την ανάκριση ο επιθεωρητής-αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Παπανικολάου δεν είναι παρέμβαση; Γιατί τώρα και όχι πριν από τόσους μήνες, κύριε Παπανικολάου; Ενάμιση χρόνο είστε επιθεωρητής.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Παπανικολάου παραλείφθηκε στις πρόσφατες προαγωγές, όπου φιλοδοξούσε να επιλεγεί για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου ή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Λέγεται ότι θύμωσε γι’ αυτήν την παράλειψη…
Δεν προβλημάτισαν τον αντιπρόεδρο κ. Παπανικολάου οι πανηγυρισμοί των δικηγόρων των κατηγορούμενων στελεχών της Ζήμενς; Ο Ζαγοριανός ήταν το εμπόδιο. Άλλωστε αν οι πελάτες τους, κύριε αντιπρόεδρε, ήταν αθώοι, άμωμοι, δεν είχαν καμιά σχέση με μίζες, τότε γιατί την κοπάνησαν; Γιατί δραπέτευσαν; Και εντάξει, να κάτσει στο σκαμνί ο ανακριτής γιατί δεν προφυλάκισε, δεν πήρε μέτρα ώστε να αποτρέψει να φύγουν ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, όταν όμως προφυλάκισε τη σύζυγο και τα ενήλικα παιδιά του Καραβέλα, πέσανε όλοι να τον φάνε και οι κύριοι δικαστές του Δικαστικού Συμβουλίου, προ του… παιδομαζώματος και των πιέσεων, τους αποφυλάκισαν. Αυτοί δεν έχουν ευθύνη; Γιατί δεν ελέγχονται πειθαρχικά;
Και επόπτης!
Και μέσα σ’ όλα αυτά τα… ωραία και τα ευγενή, έσκασε και η… βόμβα.
Εν αιθρία αυγουστιάτικη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες ανέθεσε με απόφαση που υπέγραψε στις 5 Αυγούστου την άσκηση εποπτείας στις Εισαγγελίες (και στους Εισαγγελείς) όλης της χώρας και στις Γραμματείες τους στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τάσο Κανελλόπουλο. Κι εσείς, κύριε Τέντε, τι θα κάνετε, αφού αυτή η αρμοδιότητα είναι δική σας;
Τέτοια παραχώρηση, αν δεν κάνουμε λάθος, δεν έχει ξαναγίνει. Ποιος λόγος την επέβαλε; Δεν αποτελεί αυτή η… εποπτεία ένα είδος παρέμβασης; Θα ασχολείται, λέει, η απόφαση με την επίβλεψη και παρακολούθηση των πινακίων ποινικών εργασιών και την… υποβοήθηση στην εν γένει εκτέλεση του έργου των εισαγγελικών λειτουργών!
Αυτό τι σημαίνει, κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Εντάσσεται αυτή η… εποπτεία στα πλαίσια της ανεξαρτησίας των δικαστών; Δικαιολογημένη επομένως είναι η αναταραχή που έχει ξεσπάσει σε όλο τον εισαγγελικό κλάδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κανελλόπουλος διεκδικούσε τη θέση του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών -λέγεται ότι του την είχαν τάξει- αλλά τελικά επελέγη ο συνάδελφός του κ. Μακρής. Αυτό έγινε στις 3 Αυγούστου. Την επομένη υπήρξε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια με τον πρωθυπουργό, όπου ασφαλώς συζητήθηκαν εκκρεμότητες της Δικαιοσύνης, και την επομένη, 5 Αυγούστου, ο κ. Τέντες ανέθεσε καθήκοντα γενικού επόπτη στον κ. Κανελλόπουλο.
Απλώς σημειώνουμε όλη αυτήν τη διαδρομή…
Σημειώνουμε ακόμη ότι ο κ. Κανελλόπουλος επρόκειτο κάποια στιγμή να αναλάβει πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά υπήρξε κάποια εμπλοκή, εξαιτίας δύο πειθαρχικών που είχε.
Αυτά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Σχολιάστε εδώ