Απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών

// Δεν έχει αδρανοποιηθεί ο ΕΦΕΤ, αντίθετα έχει ενισχυθεί με κάθε τρόπο, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην αποστολή του. Σε αυτόν υπηρετούν 215 υπάλληλοι και θα προσληφθούν άλλοι 170, ενώ από τις 13 περιφερειακές διευθύνσεις που προβλέπονται λειτουργούν ήδη οι εννέα. Αυτό τονίζει σε απάντησή του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης.
// Επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Π» ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, απαντώντας στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη, που του είχε υποβάλει ερώτηση σχετικά με το αν η εφορία κατέσχεσε τραπέζι και τηλέφωνο στην Ηλεία για χρέος 734 ευρώ. Όπως σημειώνει ο υφυπουργός, όντως κατάσχονται και αντικείμενα, για τη διασφάλιση της απαίτησης του Δημοσίου όταν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των χρεών αλλά δεν κινείται η διαδικασία αναγκαστικής εκποίησής τους.
// Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη για το αν υπήρξε παρεμπόδιση προσέγγισης στα Ύμια τούρκου κολυμβητή που κρατούσε δύο σημαίες, από σκάφη του Λιμενικού, τόνισε ότι τέτοιο περιστατικό δεν σημειώθηκε. Επιπλέον, στην απάντησή της αναφέρει: «Κάθε φορά που οι αρμόδιες ελληνικές αρχές διαπιστώνουν παράνομη δραστηριότητα στα εθνικά χωρικά ύδατα, το υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιεί αυστηρά διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές, τονίζοντας, σε όλα τα επίπεδα, πως τέτοιες παράνομες ενέργειες προκαλούν δυσφορία στην Ελλάδα και δεν είναι ανεκτές».


Σχολιάστε εδώ