Αλλάζει φιλοσοφία ο Σάντος στον ΠΑΟΚ

Η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό υποχρέωσε τον Φερνάντο Σάντος να αναθεωρήσει τα πλάνα του αναφορικά με το σχήμα της εντεκάδας, αλλά και τα πρόσωπα που θα την αποτελούν. Ο πορτογάλος τεχνικός αντιλήφθηκε ότι ο Μουσλίμοβιτς χρειάζεται ένα στήριγμα στην αντίπαλη περιοχή και γι’ αυτό σκοπεύει να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του Φιλομένο. Ο Αργεντινός άλλωστε βοήθησε σημαντικά τον Βόσνιο, τον απελευθέρωσε, έστω κι αν ο πρώην παίκτης της Αταλάντα απέτυχε να σκοράρει. Έπειτα όμως από τις δύο ευκαιρίες του Μουσλίμοβιτς έκλεισε η άμυνα πάνω στον συγκεκριμένο παίκτη κι έτσι βρήκαν τους κενούς χώρους οι Βιεϊρίνια, Κουτσιανικούλης και Φιλομένο.
Ο Σάντος ποντάρει πολλά και στον Μουν. Θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη και να βγαίνει στην πλάτη του δεξιού εξτρέμ, ώστε να βάζουν στη μέση τον αντίπαλο πλάγιο μπακ. Για χατίρι του Πορτογάλου άλλωστε ξεπέρασε ο Ζαγοράκης τις ενστάσεις που εξέφραζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν έμαθαν για το φλερτ με τον νοτιοαφρικανό αμυντικό.
Φυσικά, με δύο φουλ μπακ όπως οι Μουν, Λίνο, οι πτέρυγες του «δικέφαλου» μπορεί να μείνουν ανοχύρωτες, αλλά ο Σάντος προετοιμάζει τους Βιτόλο, Φωτάκη να βγαίνουν στα φτερά και να καλύπτουν τις πλάτες των συμπαικτών τους όταν αυτοί προωθούνται. Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα γίνει επιθετικός, ενώ θα συσπειρωθεί και ο κόσμος που έδειχνε παγωμένος μετά τον αποκλεισμό από τη Χέρενφεν και στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τον Λεβαδειακό.


Σχολιάστε εδώ