Τι μέτρα θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Καραμανλής

Οι πυρκαγιές πήγαν πίσω και τις δύο δημοσκοπήσεις που θα βάρυναν πολύ στις αποφάσεις που θα ελάμβανε ο πρωθυπουργός όσον αφορά τον χρόνο των πρόωρων εκλογών και οι οποίες πλέον θα ξεκινήσουν αυτές τις μέρες. Ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Γιάννης Παπαθανασίου είδαν τους σχεδιασμούς τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός ψάχνει ακόμη διέξοδο στα αδιέξοδα…
Κι ενώ το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών φαίνεται να απομακρύνεται, ουδείς έχει κατανοήσει για ποιον λόγο κορυφαία στελέχη επιδίωκαν να προχωρήσει ο Κ. Καραμανλής σε εκλογές τον Οκτώβριο. Προφανώς, όπως τονίσθηκε από αξιόπιστη ψύχραιμη πηγή, κάποιοι έκριναν με βάση τα δικά τους προσωπικά πολιτικά κριτήρια και όχι λαμβάνοντας υπ’ όψιν το παραταξιακό ή κυβερνητικό καλό. Το ότι οι κινήσεις τους υπέκρυπταν σκοπιμότητες είναι ξεκάθαρο, καθώς η κοινή λογική δεν επέβαλλε τις πρόωρες εκλογές, και μάλιστα εκείνοι που τις εισηγούνταν δεν φαίνεται να… εκτίθενται, τελευταία τουλάχιστον, για την προβολή του κυβερνητικού έργου…
Το ότι όμως απομακρύνεται, έστω και για λίγο, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών δημιουργεί πρόσθετους πονοκεφάλους στον πρωθυπουργό, καθώς, λίγο πριν ανέβει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εντελώς μόνος θα πρέπει να επιλύσει γρίφους, όπως τι είδους ανασχηματισμό να κάνει και με ποιους, ενώ φαίνεται να προβληματίζεται και με το ότι για ένα νέο ξεκίνημα θα πρέπει να δημιουργηθεί μια γραμμή άμυνας και μια ομάδα στελεχών που να μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αντιφατικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό είναι εκείνες που δημιουργούν μια παρατεταμένη ρευστότητα, ένα δύσκολο πολιτικά τοπίο μέσα στο οποίο θα πρέπει να αποφασίσει για τα παραπάνω διλήμματα.
Πάντως για άλλη μια φορά οι τελευταίες πυρκαγιές κατέδειξαν ότι στρατηγικά και επικοινωνιακά η κυβέρνηση είναι παντελώς γυμνή. Ο καθένας έκανε ό,τι του γούσταρε. Τεράστια κενά στην ενημέρωση.
Τι ανακοινώνει στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του μικρό σημείωμα με οικονομικές παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον ίδιο, στην περίπτωση που τελικά προτιμήσει τη «λύση» των εκλογών από Γενάρη και μετά, εξαιτίας της ακραίας -μέχρι στιγμής- στάσης του ΠΑΣΟΚ στο μείζον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Θα ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων, που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την εξίσωση ανδρών και γυναικών στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου, τον περιορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων.
Τα σκληρά μέτρα περιλαμβάνουν τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών, τα νέα τεκμήρια και την ένταξη στην κλίμακα ορισμένων αυτοτελώς φορολογουμένων εισοδημάτων.
Ο πρωθυπουργός επίσης θα ανακοινώσει και εξειδικευμένα μέτρα όπως την ενίσχυση της τετραήμερης απασχόλησης και των προγραμμάτων stage.
Θα επιχειρήσει ακόμη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κυρίως για την αύξηση κατά 18% των δαπανών των υπουργείων, ανακοινώνοντας δραματική μείωση στις κρατικές δαπάνες και στις δαπάνες δημοσίων έργων (έχουν φθάσει στο συν 30%).


Σχολιάστε εδώ