Στην Ευρωβουλή φέρνουν τις πυρκαγιές οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για λήψη μέτρων προς αποτροπή των δασικών πυρκαγιών που μαστίζουν τη νότια Ευρώπη, τίποτε δεν έχει ακόμα προχωρήσει και ο ευρωπαϊκός Νότος βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στο έλεος των πυρκαγιών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Την επισήμανση αυτή κάνουν σε επιστολή που διαβίβασαν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.
Στην επιστολή τους επισημαίνουν ακόμη ότι το πρόβλημα των καταστροφικών πυρκαγιών πιθανότατα θα επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή της Ευρώπης θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτη στις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να συζητηθεί το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών στη νότια Ευρώπη στην επόμενη Ολομέλεια και να εξεταστούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να υιοθετηθούν και να τελεσφορήσουν ταχύτερα οι σχετικές προτάσεις του Κοινοβουλίου. Σκοπεύουν ακόμη να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός ψηφίσματος με το οποίο θα απευθύνουν έκκληση στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και θα ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ταχεία και ευέλικτη διάθεση πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έγινε και το 2007 με την άμεση και πάλι παρέμβαση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Επίσης, με αφορμή τις δραματικές διαστάσεις των τελευταίων πυρκαγιών στη νότια Ευρώπη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέβαλε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να πληροφορηθεί για το ενδεχόμενο να προταχθεί –στο ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή– ως πιλοτική πολιτική η πρόληψη και η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της νότιας Ευρώπης.


Σχολιάστε εδώ