στα ενδότερα των ομάδων

=Παίζει την Τρίτη ο Παναθηναϊκός στο Βιθέντε Καλντερόν της Μαδρίτης και η εικόνα που παρουσιάζει προκαλεί θλίψη στον κόσμο του. Η άμυνά του θυμίζει
ομάδα σχολικού πρωταθλήματος και μόνο
επειδή έκαναν συντήρηση δυνάμεων οι παίκτες της ισπανικής
ομάδας αποφεύχθηκε ο διασυρμός του
«τριφυλλιού».
=Παίζει την Τετάρτη ο Ολυμπιακός. Τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες των οπαδών του
έδειξαν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την απόδοση των «ερυθρολεύκων» και τις ελλείψεις τους σε έμψυχο δυναμικό.
=Είναι πλέον εμφανές ότι οι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των φίλων τους. Κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικό για την πορεία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.
=Το πρόβλημα μάλιστα δείχνει μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέσα σε έναν μήνα, τον Σεπτέμβριο, μπορεί να παίξει όλη τη χρονιά σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Μετά την
αναβολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν μέσα σε 15 μέρες σε ΟΑΚΑ και Τούμπα.
=Πρόκειται για δύο από τα πλέον δύσκολα ματς της περιόδου, που γίνονται ακόμα πιο δύσκολα επειδή η ομάδα του Πειραιά εμφανίζεται ανέτοιμη και με σημαντικά κενά. Και αν λείψει και ο Γκαλέτι, παίκτης βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό, τότε ο Κετσπάγια θα τρέχει και δεν θα φτάνει.
=Το μόνο παρήγορο για τον γεωργιανό τεχνικό και τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας είναι ότι και οι άλλες
ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αλλά ειδικά η ΑΕΚ κινείται για να καλύψει τα κενά της.
=Ο Νέμεθ, ο Γκερέιρο και ενδεχομένως οι
Ολεγκέρ, Γιάχιτς προσθέτουν ποιότητα στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι μην ξεχνάμε ότι διαθέτουν και τον Μπάγεβιτς στον πάγκο τους. Έναν προπονητή που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και συνεπώς
έχει πλεονέκτημα έναντι του Τεν Κάτε και
υπερτερεί του Κετσπάγια σε εμπειρία.
= Στην ΑΕΚ, βέβαια,
έχουν άλλα προβλήματα, εσωτερικά, που προκαλούνται από την αδυναμία για σωστή
επικοινωνία μεταξύ των παραγόντων και του Μπάγεβιτς.
= Υπάρχει, όμως, και η κοινή συνισταμένη που ενώνει τις τρεις ομάδες του τέως ΠΟΚ. Πρόκειται για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους οπαδούς τους και μοιάζει με καζάνι που βράζει και ετοιμάζεται να εκραγεί.
= Αντιθέτως, στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος εμπιστεύεται πλέον τις διοικήσεις των τριών μεγάλων ΠΑΕ της πόλης. Ακόμα και στον Ηρακλή, όπου κυοφορούνταν ένταση στη διάρκεια του καλοκαιριού, η κατάσταση έχει αλλάξει θεαματικά.
=Η παρουσία περίπου 3.500 οπαδών του «γηραιού» στην Κομοτηνή και η νίκη επί του Πανθρακικού
απογείωσε τους «κυανόλευκους». Αν έρθει, μάλιστα, και η νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη, τότε ο Ηρακλής θα ʼχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών και ενδεχομένως να προχωρήσουν οι άνθρωποι της ομάδας σε αναπροσαρμογή των στόχων.
=Στο Καυτανζόγλειο, πάντως, έχουν ήδη ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων. Είναι ενδεικτική η στάση του Όλεγκ Προτάσοφ απέναντι στον Ντίκα.
= Ο ουκρανός τεχνικός έκανε παρατηρήσεις στον ρουμάνο μεσοεπιθετικό και του ζήτησε μεγαλύτερη προσπάθεια στη διάρκεια των αγώνων. Και μιλάμε για τον παίκτη που οδήγησε τον «γηραιό» στη νίκη με δύο εκπληκτικά προσωπικά γκολ.
=Και στον ΠΑΟΚ όμως προκάλεσε μουρμούρες ο Ντίκα. Διότι είχε προταθεί και στους «ασπρόμαυρους», από τους οποίους λείπει ένας επιτελικός μέσος με καλή κάθετη πάσα και ικανότητα να απειλεί τις αντίπαλες εστίες από μακριά.
=Αλλά ο Βρύζας τον… έκαψε. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με τους ανθρώπους του στην Ιταλία και επειδή οι πληροφορίες που συγκέντρωσε τον απογοήτευσαν, απέσυρε το ενδιαφέρον του πριν καλά καλά το εκφράσει…
=Γενικά, πάντως, οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Άλλες με τους προπονητές και κάποιες με τις ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών.
=Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου έγινε ήδη ο πρώτος που αποχαιρέτισε την ομάδα του. Ο Ρουμάνος απομακρύνθηκε από τον Πανθρακικό μόλις
μία αγωνιστική μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.
=Υπάρχουν όμως και άλλοι στη σειρά. Σε Τρίπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Λιβαδειά οι προπονητές μόνο ήσυχοι δεν πρέπει να κοιμούνται, καθώς η διακοπή του πρωταθλήματος επιτρέπει στους παράγοντες των ομάδων να αναζητήσουν με
ηρεμία τους αντικαταστάτες τους.
=Αλλά και στον μεταγραφικό τομέα η οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι άγνωστες λέξεις για τις ελληνικές ομάδες. Ακόμα και όσες έκαναν σχετικά νωρίς τις περισσότερες κινήσεις τους εξακολουθούν να έχουν κενά, που υπήρχαν από την αρχή της προετοιμασίας τους.
=Για παράδειγμα, στον Άρη γνώριζαν ότι χρειαζόταν στον Μαζίνιο
ένας αριστερός χαφ εξτρέμ, αλλά έως προχθές πάλευαν για να βολέψουν στη συγκεκριμένη θέση τον Κόκε. Ο Ισπανός όμως δεν είναι ακραίος, ούτε διαθέτει τη δυνατότητα να παίξει στη μεσαία γραμμή διότι έχει βαρύνει πολύ.
= Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Στην Καβάλα ψάχνουν τερματοφύλακα, στον Λεβαδειακό επιθετικό, στη Λάρισα φορ και κεντρικό αμυντικό.
=Στον Αστέρα θέλουν έναν γκολτζή. Και στον Εργοτέλη όμως, παρά την απόκτηση κάποιων παικτών που αποτυπώνουν γλαφυρά τα λόγια για τα περασμένα μεγαλεία, ψάχνουν το γκολ με το σταγονόμετρο.
=Από τον ΠΑΟΚ λείπει ο κεντρικός μέσος με τις επιτελικές ικανότητες. Αλλά όπως προανέφερα, ο Βρύζας την πάτησε με τον Ντίκα και ο Σάντος δεν αρέσκεται να παίζει με 10άρι, αν και χρησιμοποιεί τρεις μέσους στον άξονα.
= Τηρουμένων των αναλογιών, λοιπόν, το θέαμα που είδαμε στους έξι αγώνες της πρεμιέρας κρίνεται ικανοποιητικό. Παρά το ακατάλληλο της εποχής και της ώρας.
=Διότι είναι βάναυσο να παίζουν μπάλα οι παίκτες στις 5 το απόγευμα, μέσα στον ήλιο και με υψηλά ποσοστά υγρασίας λόγω του Αυγούστου.
= Καλά τα πήγε η διαιτησία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Έστω κι αν δεν έγιναν τα δύο σημαντικότερα ματς της αγωνιστικής και ειδικά το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού.
=Κάποιοι, όμως, επιμένουν πως τα δύσκολα είναι στη δεύτερη αγωνιστική. Επικεντρώνουν, μάλιστα, το ενδιαφέρον τους σε δύο αγώνες,
έναν στο λεκανοπέδιο και έναν στην περιφέρεια.
= Και στα δύο θα σφυρίξουν νέοι διαιτητές, οι οποίοι θα δώσουν τις εξετάσεις τους. Στην ΚΕΔ, πάντως, εκφράζουν τη βεβαιότητα για δικαίωση των επιλογών τους. Ίδωμεν…


Σχολιάστε εδώ