Σε μια λεπτή γραμμή η σύμβαση της Super League

Ήδη ο ΣΚΑΪ διεμήνυσε προς τη NetMed πως δεν είναι πλέον σε ισχύ το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει όταν κέρδισαν τον διαγωνισμό για τα δικαιώματα των ομάδων της Super League και κάθε πλευρά απόψε είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα! Δηλαδή, να ξεκινήσει την προβολή των στιγμιοτύπων ο καθένας όποια ώρα νομίζει, με αδιευκρίνιστες νομικές συνέπειες. Η κατάσταση δείχνει να διαμορφώνεται ως εξής:
Η ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, επιμένει πως η κυριακάτικη εκπομπή της με τα στιγμιότυπα από την αγωνιστική πρέπει να ξεκινάει στις 22.30, χωρίς να διαθέτει τα δικαιώματα για τις 14 ομάδες της κεντρικής διαχείρισης. Η σύμβαση της Super League με Forthnet και ΣΚΑΪ ορίζει πως πρέπει να περάσουν «τουλάχιστον 105 λεπτά από το χρονικό σημείο που αρχίζει η προβολή των στιγμιοτύπων από το ελεύθερο κανάλι (ΣΚΑΪ) για να προβληθούν σε άλλο δίκτυο και σε κάθε περίπτωση μετά τις 23.00 κατά το χειμερινό ωράριο και μετά τις 24.00 κατά το θερινό». Δηλαδή, αν η εκπομπή του ΣΚΑΪ ξεκινάει στις 21.00, τα στιγμιότυπα της αγωνιστικής πρέπει να προβληθούν στις 22.15 και η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να δείχνει τα στιγμιότυπα που διαθέτει στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Για να διαφυλαχθεί η συμφωνία, αρμόδια είναι η Super League και ο ΣΚΑΪ ζητάει την τήρηση της συμφωνίας από τη διοργανώτρια αρχή! Σε διαφορετική περίπτωση, εξετάζει το ενδεχόμενο η προβολή των στιγμιοτύπων να μετακινηθεί χρονικά κατά 105 λεπτά σε σχέση με την εκπομπή της ΕΡΤ και να πέσει πάνω (21.05) στη μετάδοση των αγώνων από τη Nova. Την περασμένη Κυριακή φαίνεται ότι έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και η εκπομπή της ΕΡΤ ξεκίνησε στις 22.30, ενώ το Σάββατο ο αγώνας της Ξάνθης, που ήταν στις 16.45, μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση στις 19.00, όταν τελείωσε ο αγώνας που είχε ο ΣΚΑΪ.
Μετά την αρχική υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Super League – Forthnet – ΣΚΑΪ ξεκίνησαν διαβουλεύσεις του σταθμού του Νέου Φαλήρου και της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για την ώρα προβολής των στιγμιοτύπων χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Forthnet, χωρίς όμως να έχει και εκείνη καταλήξει σε συμφωνία, παρότι ήδη το πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η αγωνιστική. Η ΕΡΤ, που είναι εκτός της σύμβασης με τη Super League, δεν έχει πρόσβαση στα δικαιώματα των 14 ομάδων που εκπροσωπούνται από τη συλλογική διαχείριση, δηλαδή μπορεί να δείχνει αγώνες και φάσεις μόνο από Ολυμπιακό και Ξάνθη. Aν προβάλλει στιγμιότυπα και από τους άλλους αγώνες, η κατάσταση θα περιπλακεί ακόμη περισσότερο, καθώς λογικά θα πρέπει να βρει αντιμέτωπή της τη Super League. Την ίδια ώρα, όμως, από πλευράς NetMed φαίνεται πως διαμηνύθηκε ότι μπορεί να καλύψει τα χρήματα της συμφωνίας (21 εκατ. ευρώ) που έδωσε ο ΣΚΑΪ, αν αυτός βρεθεί εκτός σύμβασης, και παράλληλα να τηρείται και η ευρωπαϊκή απαίτηση για αγώνες που πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα εξαιτίας των μεταδόσεων της ΕΡΤ (Ολυμπιακός, Ξάνθη).


Σχολιάστε εδώ