ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Παρελθόν αποτελεί η ενότητα στη γαλάζια δημοτική παράταξη της Καλλιθέας έπειτα από τη διαγραφή από τους κόλπους του συνδυασμού του Δημήτρη Κάρναβου, ενός εκ των ισχυρότερων συμβούλων της ομάδας. Αιτία οι βλέψεις του να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης από τον νυν, και εκλεκτό της Ρηγίλλης στις εκλογές του 2006, Γιάννη Χατζόπουλο, στον οποίο προφανώς δεν άρεσαν οι φιλοδοξίες του Κάρναβου και τον απομάκρυνε. Ο ίδιος δηλώνει ότι συνεχίζει μόνος του στην αντιπολίτευση, άγνωστο όμως είναι τι θα κάνει στις εκλογές του 2010.
QQQ Αίτημα να ενταχθούν (επιτέλους) στο σχέδιο πόλης κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής Νέο Μαρούσι σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Αμαρουσίου. Πρόκειται για την περιοχή νότια του Σισμανογλείου, που χρόνια τώρα οι κάτοικοί της περιμένουν να τη δουν να εξισώνεται με τις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης, με την ένταξή της στο σχέδιο, με όρους αμιγούς κατοικίας. Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεώρησης των χρήσεων γης στο Μαρούσι.
QQQ Στα δύο είναι χωρισμένο το ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι εν όψει των δημοτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς. Η μια ομάδα, που υποστηρίζεται κυρίως από στελέχη του πρώην δημάρχου Τζανίκου, στηρίζει τον σημερινό δημοτικό σύμβουλο
Α. Μπρέγιαννη, ενώ η άλλη προσπαθεί να προωθήσει ως αντίβαρο την υποψηφιότητα γνωστού τοπικού εκδότη, που και στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκφράσει φιλοδοξία να είναι υποψήφιος δήμαρχος αλλά τελικά δεν το τόλμησε.
QQQ Την προσωρινή απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών στον χώρο του πρώην στρατοπέδου της 350 Πτέρυγας Μάχης της Αεροπορίας στον Υμηττό επέλεξε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου Π. Φλώρος, κάνοντας δεκτό το αίτημα του Συνδέσμου Προστασίας – Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του προέδρου του, δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά. Θυμίζουμε ότι, όπως είχε γράψει πριν από 15 μέρες το «Π», στον χώρο αυτό ανεγείρονται 35 κατοικίες για το μόνιμο προσωπικό της Αεροπορίας. Δεκτό έγινε επίσης το αίτημα του δημάρχου Βύρωνα και των 15 δημάρχων του ΣΠΑΥ για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη εκδίκαση της αίτησης αναστολής εργασιών που έχει υποβάλει ο Σύνδεσμος και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσδιοριστεί
η σύγκληση της επιτροπής.
Η χορήγηση της προσωρινής διαταγής, με βάση το αίτημα του Δήμου Βύρωνα και τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είναι αναμενόμενο ότι θα συμπαρασύρει θετικά και τις λοιπές αιτήσεις προσωρινών διαταγών που έχουν κατατεθεί από τις παρατάξεις του δήμου, αλλά και θα παγώσει τις οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της αίτησης προσωρινής αναστολής των εργασιών.
QQQΤην έντονη αντίθεσή της στη μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών σε νέο κτίριο, που θα χτιστεί στο οικόπεδο των 28 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, εκφράζει η Συνεργασία Πολιτών Αγ. Παρασκευής.
Το κτίριο προβλέπεται να έχει συνολικό εμβαδόν 55.000 τ.μ. και θα εγκατασταθούν σʼ αυτό οι 3.500 υπάλληλοι του υπουργείου.


Σχολιάστε εδώ