Ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης δώρου και επιδομάτων αδείας

«Σε κανένα αρμόδιο κυβερνητικό όργανο δεν έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης η κατάργηση επιδομάτων όπως είναι το δώρο των Χριστουγέννων και των διακοπών», υποστηρίζει η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
Η διπλωματική δήλωση της υπουργού στην ουσία αποδεικνύει ότι τίποτε δεν αποκλείεται και όποια ενδεχόμενη σχετική απόφαση θα είναι κυβερνητική και όχι του υπουργείου Απασχόλησης, που τυπικά είναι αρμόδιο για τέτοιου είδους ζητήματα. Προς το υπουργείο Οικονομικών στρέφονται τώρα τα βλέμματα, καθώς ο κ. Γ. Παπαθανασίου στη συνάντηση που είχε με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες έφτασε στο σημείο να μιλήσει για κατάρρευση της οικονομίας «σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεννόηση, αποδοχή και ανοχή της κοινωνίας στα κυβερνητικά μέτρα». Για «αμήχανο και πανικόβλητο υπουργό» μιλούν οι συνδικαλιστές, που… εντυπωσιάστηκαν από την αδυναμία του υπουργού Οικονομίας να απαντήσει στα αιτήματά τους.
Μόνιμη επωδός του κ. Παπαθανασίου, η φράση: «Σε αυτό θα σας απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής», ενώ ταυτοχρόνως μονότονα επαναλάμβανε ότι είναι περίπου μονόδρομος το πάγωμα των μισθών, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Για την κυβέρνηση είναι κεντρικός στόχος η περιστολή των δαπανών και η αύξηση των δημοσίων εσόδων, όπως μονότονα ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου. Και οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από τη συνάντηση, στην οποία αντί διαλόγου βρήκαν μπροστά τους προειλημμένες αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ