Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Το πόσο απόλυτα πρωταγωνίστριες είναι οι τράπεζες το τελευταίο διάστημα στο ΧΑ φαίνεται και από τον αριθμό των εκθέσεων-συστάσεων που κυκλοφορούν καθημερινά για… χάρη τους. Τελευταία χρονικά η έκθεση της Beta που πρακτικά αυξάνει τις τιμές-στόχους σχεδόν για όλους τους «μεγάλους» τραπεζικούς τίτλους: Alpha, Eurobank, Κύπρου, Εθνική και Πειραιώς.
4Την Τράπεζα Κύπρου «βλέπει» και η Marfin Analysis.
4Με τη σειρά της, η Alpha αποφασίζει να ασχοληθεί με μια από τις επονομαζόμενες «μικρές», την Proton, για την οποία ΚΑΙ αυξάνει την τιμή-στόχο (στα 13,6 ευρώ) ΚΑΙ δίνει σύσταση υπεραπόδοσης (outperform) της αγοράς!
4Αλλά και η ίδια η Alpha αναβαθμίζεται, με νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο, από τη Euroxx.
4Στον… χορό και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για το ΤΤ όμως την είδηση φέρνει ένας ξένος οίκος, εν προκειμένω η HSBC, που ποντάρει σε αυξημένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και φυσικά επαναδιατυπώνει τη θετική σύστασή της για τον τίτλο.
4Αύξηση κερδών στο τρίμηνο βλέπουν αναλυτές, έλληνες και ξένοι, και για τον τίτλο της Eurobank.
4Γενικότερα, στις τράπεζες το βασικό σενάριο όλων των αναλυτών είναι πως μπορεί μέχρι τώρα οι περισσότεροι τίτλοι του κλάδου να έχουν υπεραποδώσει, πλην όμως, τεχνηέντως ή μη –μην ξεχνάμε και το κρίσιμο μέγεθος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που έχουν ανακοινώσει ή δρομολογήσει όλες σχεδόν οι τράπεζες–, επίκειται ένα «νέο ανοδικό κύμα». Ίδωμεν…
4Όσον αφορά τώρα τα… λοιπά χαρτιά, και πάλι ένας ξένος οίκος, η HSBC, εκτιμά πρώτος πως για ένα από τα κορυφαία στον κλάδο της Υγείας έρχεται πτώση κερδών. Ο λόγος για το Ιασώ, που ήδη το θεωρεί υπερεκτιμημένο στα τρέχοντα επίπεδα τιμών η ελβετική τράπεζα!
4J&P Άβαξ – Ελλάκτωρ: Τα δύο αυτά χαρτιά ξεχωρίζουν ούτως ή άλλως από τον κατασκευαστικό κλάδο, μόνο που αυτήν τη φορά οι αναλυτές τα βλέπουν ακόμα υψηλότερα. Η ανάλυση ανήκει στη Marfin, που για τη μεν J&P Άβαξ δίνει αύξηση εσόδων και κερδών στο εξάμηνο, για τον δε Ελλάκτορα αναμένει αύξηση στα καθαρά κέρδη. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο τίτλοι αποτελούν τις αδιαμφισβήτητες επιλογές της εταιρείας στον κλάδο.
4Η Marfin Analysis τέλος δίνει ακόμα ένα χαρτί, αν και θεωρεί πως το εξάμηνο που θα ανακοινώσει θα είναι έως και απογοητευτικό. Ο λόγος για την Intralot, για την οποία οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πτώση στα κέρδη τριμήνου άνω του 35%! Πλην όμως…


Σχολιάστε εδώ