Άνοδος για DJ και Δίεση

Μάχη στους δεκαδικούς αριθμούς για μια θέση στη δεκάδα της ακρόασης. Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα ραδιοφωνική χρονιά, το «Π» παρουσιάζει συγκεντρωτικά στοιχεία ακρόασης από το καλοκαίρι του 2008 ως και το φετινό, από τα οποία προκύπτει πως οι μεγάλοι ενημερωτικοί σταθμοί, πολιτικοί και αθλητικοί, χάνουν ένα μικρό μέρος της δύναμής τους, ενώ οι μουσικοί δίνουν σκληρή μάχη για μια καλύτερη θέση. Ξεχωρίζει η άνοδος του DJ και του Δίεση, η έξοδος από τη δεκάδα του Μελωδία και του Sfera, η παραμονή του ΣΚΑΪ στην πρώτη θέση και του Ρυθμού στη δεύτερη.
Ο ΣΚΑΪ τα τρία πρώτα διαστήματα συγκεντρώνει ποσοστά άνω του 11%, με καλύτερο διάστημα το 27.10.2008 – 1.2.2009 κατά το οποίο φθάνει ως και το 11,9%. Στην τελευταία μέτρηση υποχωρεί στο 10,5%. Σε σχέση με τους χειμωνιάτικους και ανοιξιάτικους μήνες υποχωρεί κατά 0,7% και η ερμηνεία είναι πως χωρίς μεγάλα γεγονότα ένα μέρος των ακροατών προσωρινά αποχώρησε. Ο NovaΣπορ FM και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ χάνουν ακροατές (συνολικά 3,4%) εξαιτίας της εισόδου των δύο νέων αθλητικών σταθμών, Sentra και Arrena. Ο Nova Σπορ από τον Ιούλιο του 2008 ως τον Αύγουστο του 2009 χάνει το 1,8% της ακροαματικότητάς του και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ το 1,6%, με αποτέλεσμα να υποχωρούν και στη γενική κατάταξη, παραμένοντας ωστόσο στην πρώτη δεκάδα. Ο NovaΣπορ FM είναι έκτος και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ ένατη.
Ο Ρυθμός επιβεβαίωσε τη σταθερότητά του. Σταθερά στη δεύτερη θέση, μʼ ένα ποσοστό κοντά στο 9%, έχει κατορθώσει από τον Οκτώβριο του 2007 να κερδίσει τη μάχη από τον Λάμψη. Ο τελευταίος παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, καθώς από το 8,6% του διαστήματος από Ιούλιο έως Οκτώβριο 2008 βρίσκεται τώρα στο 8,1%. Ο Kiss FM ακολουθεί σχεδόν σε απόσταση αναπνοής, πιάνοντας τον περασμένο χειμώνα τον Λάμψη με 8,2%. Το μοντέλο που ακολουθεί φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα στην προσέλκυση νέων ακροατών. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο Athens Radio DJ, κερδίζοντας μέσα σε μια χρονιά 1,4% και φτάνοντας από το 6,1% το καλοκαίρι του 2008 στο 7,5% φέτος το καλοκαίρι. Την αντίθετη πορεία διανύει ο Derti, ο οποίος έχασε 0,8% της δύναμής του και υποχώρησε από το 7,4% στο 6,6%. Φαίνεται πως το είδος του ραδιοφώνου με τα λαϊκά τραγούδια, που εκτινάχθηκε ως και στην πρώτη θέση μέχρι την άνοιξη του 2007, υποχώρησε για τα καλά. Ο Δίεση, κάνοντας στροφή στο ρεπερτόριό του, κατάφερε να ξεπεράσει τον Μελωδία και να φτάσει ως και το 7%, εμφανίζοντας όμως σημεία κάμψης στην τελευταία μέτρηση. Ο RED, έχοντας και αυτός απώλειες, με 5,9%, σταθερός στις δύο τελευταίες μετρήσεις, καταλαμβάνει τη δέκατη θέση, αφήνοντας τον Μελωδία στην ενδέκατη. Ο Μελωδία και ο Sfera είναι οι σταθμοί που βγήκαν εκτός πρώτης δεκάδας. Ο Sfera από τη μέτρηση του Ιουλίου του 2008, όταν εμφάνιζε ένα ποσοστό 7%, έπεσε τώρα στο 5,7%, και ο Μελωδία στο 5,8%. Ο δεύτερος έχασε μέσα σʼ έναν χρόνο ποσοστό 1,4% της ακροαματικότητάς του, έχοντας φτάσει στο 7,2% το διάστημα 27.10.2008 – 1.2.2009.


Σχολιάστε εδώ