άλλες τυπολογίες

Κι όμως η κυβέρνηση επιδοτεί προγράμματα απασχόλησης για τους ανέργους από τα ΜΜΕ. Όπως προκύπτει από την απόφαση του προέδρου του ΟΑΕΔ, Γ. Βερναδάκη, η κυβέρνηση κατέθεσε πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης για τους 20 ανέργους του ραδιοφωνικού προγράμματος «Η φωνή της Αμερικής» στην Ξάνθη, συνολικού προϋπολογισμού 648.000 ευρώ για 4 χρόνια. Η συγκεκριμένη δράση θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Ειδικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 97 ανέργους που προέρχονται από την επιχείρηση Tate and Lyle Greece AE (πρώην ΒΙΑΜΥΛ) και περιλαμβάνει την επιδότηση θέσεων εργασίας και για τους 20 ανέργους της «Φωνής της Αμερικής» με 36 ευρώ ανά θέση δουλειάς. Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα απόφαση, καθώς η κυβέρνηση στην περίπτωση των απολυμένων του «Ελεύθερου Τύπου» δήλωνε, διά των δημοσιογράφων-στελεχών της, πως «δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από τους άλλους εργαζόμενους»!

***

«Μακεδονική Οικονομία» ονομάζεται η νέα εφημερίδα που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη στα περίπτερα όλης της χώρας. Είναι οικονομικο-πολιτική, αλλά και με πολλά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εφημερίδα θα περιέχει επίσης πολλές αποκαλύψεις, θέματα ΜΜΕ και καταγγελίες πολιτών. Η «Μακεδονική Οικονομία» θα κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα. Καλή επιτυχία!

***

• Η προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών για το πότε θα αρχίσει επίσημα η νέα σεζόν συνεχίζεται, αυτό όμως δεν αναιρεί τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Έτσι εξηγείται η αιφνιδιαστική κίνηση του ΑΝΤ1 να αρχίσει πριν καν βγει ο Αύγουστος το νέο ριάλιτι μαγειρικής, το οποίο δοκιμαστικά μεταδίδει στις 7.00 το απόγευμα, πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δηλαδή στη θέση όπου παραδοσιακά προβάλλεται η καθημερινή σαπουνόπερα. Στη μόδα της μαγειρικής πάντως, όπως όλα δείχνουν, υποκύπτει και το Mega.

• Επανέρχεται η SuperLeague στη διεκδίκηση και άλλων χρημάτων για τα δικαιώματα των ομάδων. Την περασμένη βδομάδα συγκάλεσε σύσκεψη με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδουν ποδοσφαιρικούς αγώνες της SuperLeague ζητώντας χρήματα για το προϊόν. Η στάση των ραδιοφωνικών σταθμών, με δεδομένη και την κρίση, αλλά και τα μυθικά ποσά που πήρε η SuperLeague από την τηλεόραση, ήταν αρνητική και πρότειναν στην αρχή να διεκδικήσει τα επιπλέον χρήματα από τον ΟΠΑΠ, που είναι και ο χορηγός του πρωταθλήματος.
• Βλέψεις για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας έχει η IPTV δραστηριότητα του ΟΤΕ, το conn-x TV. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της εταιρείας είναι η χαμηλή διείσδυση της τεχνολογίας, καθώς απαιτείται η χρήση μόντεμ από τους καταναλωτές, αλλά και η επέκταση της υπηρεσίας προς το παρόν μόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρας, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων. Από την άλλη πλευρά, τα σχέδια του ΟΤΕ επηρεάζουν πρωτίστως τη Nova, η οποία αποκτά έναν ακόμη αντίπαλο.
• Χρόνο στα αθλητικά φύλλα δίνει έναντι αμοιβής ο Arrena. Αφού το περυσινό εγχείρημα, δημιουργίας ενός «ανδρικού – αθλητικού σταθμού» δεν είχε αποτέλεσμα, η διεύθυνση του σταθμού προχώρησε σε συμφωνίες με την «Πράσινη» και την «Ώρα για σπορ» για την παραχώρηση ενός δίωρου προγράμματος σε κάθε εφημερίδα, ενώ γίνονται συζητήσεις και με άλλες εφημερίδες που δεν έχουν ραδιοφωνική έκφραση.
• Αυτήν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, συγκαλείται το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή μελών προεδρείου.

***

8Ζημιές ύψους 137.385 ευρώ εμφανίζουν οι Τεχνικές Εκδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2009, έναντι κερδών προ φόρων 441.305 ευρώ το ίδιο διάστημα του 2008. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε στα 3.830.918 ευρώ, έναντι 4.819.551 ευρώ το εξάμηνο του 2008. Ο Όμιλος των Τεχνικών Εκδόσεων καταγράφει ζημιές ύψους 116.089 ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων 389.769 ευρώ το εξάμηνο του 2008. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 4.267.302 ευρώ το εξάμηνο του 2009, όταν το ίδιο διάστημα του 2008 ήταν στα 5.187.543 ευρώ.
ξΥποχρεωτική κηρύσσεται από τις 17 Ιουνίου 2009 η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας υφυπουργούς Απασχόλησης Σοφίας Καλαντζάκου.
RΟ Όμιλος Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη ΔΕΘ. Στην έκθεση θα υπάρχει το περίπτερο Όμιλος Πέτρου Κυριακίδη, με τα ΜΜΕ που έχει συγκεντρώσει το δίδυμο των επιχειρηματιών.
RΣυγχώνευση εταιρειών στον όμιλο NetMed. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Forthnet θα ζητήσει από τη γενική συνέλευση των μετόχων της να εγκρίνει τη συγχώνευση με τις δύο τουλάχιστον εταιρείες του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης, τη Multichoice Hellas και τη NetMed Hellas, για οικονομικούς λόγους. Η πρώτη είναι η αδειούχος εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, με έσοδα που φτάνουν ετησίως τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η NetMed Hellas ελέγχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, Nova Cinema και Nova Sports. Με την κίνηση αυτή εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά πολύ τα οικονομικά στοιχεία της μητρικής Forthnet.
RΔιαδικασία ελέγχου ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ενίσχυση για την αναδιάρθρωση του TV2 στη Δανία. Θα εξεταστεί αν η βοήθεια είναι σύμφωνη με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και επίσης αν η εταιρεία TV2 Danmark A/S θα είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα χωρίς κρατική αρωγή, καταφέρνοντας να διασφαλίσει και τις εμπορικές δραστηριότητές της και τη δημόσια αποστολή της (πηγή: «Ενδιάμεσα»/ΙΟΜ).

***

•Νέος κύκλος συζητήσεων για την αύξηση της τιμής στις αθλητικές εφημερίδες. Η τιμή των περισσότερων παρέμεινε στο 1 ευρώ και πλέον, με την πτώση των κυκλοφοριών, δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση για ορισμένες εκδοτικές εταιρείες. Παρʼ όλα αυτά βέτο στην αύξηση φαίνεται να βάζει το «Φως», ενώ υπέρ είναι ο «Πρωταθλητής».
•Νέο διοικητικό συμβούλιο στο High TV. Πρόεδρος εξελέγη η Γεωργία Καραφώτη, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος ο Λάζαρος Γκόλιας και μέλη ο Βασίλης Καράμπελας, ο Σωτήρης Καραφώτης και η Ελευθερία Ντάλα.
•Ιντερνετική τηλεόραση και από τον Νίκο Μαστοράκη. Στη διεύθυνση www.goldtv.gr, ο Ν. Μαστοράκης, «σε live σύνδεση με το παρελθόν», παρουσιάζει τη δουλειά του στην τηλεόραση.
•Αλλάζει εκδοτική εταιρεία το «National Geographic». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το άλλοτε σημαντικό εκδοτικό όπλο του ΔΟΛ «μετακομίζει» στην εκδοτική εταιρεία του Θόδωρου Σπίνουλα «4Π» από τη νέα περίοδο. Ο ΔΟΛ αρχικά προσπάθησε με μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια να δημιουργήσει μεγάλη δυναμική γύρω από το περιοδικό για τη συγκέντρωση συνδρομητών, όμως στη συνέχεια οι προσπάθειες ατόνησαν. Πριν από έναν χρόνο ο οργανισμός διέκοψε την έκδοση του «National Geographic Kids» και τώρα αφήνει να αναλάβει το περιοδικό ο πρώην διευθυντής των περιοδικών πληροφορικής του οργανισμού. Σημειώνουμε πως στη μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου συμμετείχε και άλλο συγκρότημα, με ειδίκευση στα οικολογικά θέματα.
•Η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τον Τύπο της Πάτρας. Για πρώτη φορά φέτος, από τις επτά εφημερίδες που κυκλοφορούν στην Αχαΐα τρεις, ο «Ημερήσιος Κήρυκας», η «Σημερινή» και ο «Εθνικός κήρυκας», επικαλούμενες τις καλοκαιρινές διακοπές, δεν βγήκαν επί 10 μέρες!
•Την υπόσχεση πως έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 θα τακτοποιηθεί το θέμα της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών με νέα νομοθετική ρύθμιση έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
•Το ενδεχόμενο παράτασης της εθελουσίας εξόδου εξετάζουν στον ΑΝΤ1. Στόχος, η μέγιστη δυνατή ανταπόκριση των εργαζομένων στην πρόταση της διοίκησης. Ως σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 200 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για το «πακέτο της αποχώρησης» και περίπου 40 προχώρησαν στο επόμενο βήμα.

•Από τη Δευτέρα (προφανώς αύριο) πιάνουμε δουλειά και φυσικά σοβαρή. Αυτό είπε μόλις επέστρεψε από τις διακοπές ο Σταύρος Ψυχάρης σε δημοσιογράφους και τεχνικούς των εφημερίδων του Συγκροτήματος και ξανάφυγε για διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες πήγε στην Κυανή Ακτή!


Σχολιάστε εδώ