Tι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

«Στο επίκεντρο της κυβερνητικής μας δραστηριότητας», τονίζει η κ. Πετραλιά, «είναι η αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων που έχει η διεθνής οικονομική κρίση στην οικονομία της χώρας μας, σε συνδυασμό με την προστασία των εργαζομένων και τη στήριξη της απασχόλησης. Η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα, γι’ αυτό και αισιοδοξούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης.
Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα κρίσιμη και σημαντική. Κατά τη γνώμη μου το νόημα της σημερινής κρίσης είναι η αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών. Ως χώρα, ως κοινωνία, ως οικονομία πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Οι νέες δυνατότητες και οι νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι συνυφασμένες με αυτήν τη ζωτική ανάγκη.
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας βίωσαν τον χρόνο που διανύσαμε έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας, του φόβου και της αβεβαιότητας. Γι’ αυτό και προσδοκούν την ανάκαμψη της οικονομίας. Ξέρουν ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ξόρκια ούτε με ευχολόγια. Απαιτείται σχέδιο και στρατηγική.
Ο Καραμανλής ενσαρκώνει εδώ και πολλά χρόνια την πολιτική αλλαγή. Είναι φορέας μεταρρυθμιστικών πολιτικών. Είναι ο μόνος που μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τις προτεραιότητες της σημερινής πολιτικής συγκυρίας. Είναι αυτός που, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό και προσωπικό κόστος, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης και ανάτασης της οικονομίας».


Σχολιάστε εδώ