Χωρίς ειρωνείες…

Κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008, οπότε ήμουνα πρόεδρος του Ταμείου Ασφαλίσεως Ιδιοκτητών, Συντακτών, Υπαλλήλων Τύπου (ΤΑΙΣΥΤ), μεριμνήσαμε και χορηγήθηκε, εκτός των κατά νόμον αυξήσεων, έκτακτη ενίσχυση ποσού 600 ευρώ ετησίως, σε όλους τους συνταξιούχους ανεξαρτήτως ύψους σύνταξης.

Πέρυσι ο κ. Π. Σόμπολος, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ανέφερε στο «ΠΑΡΟΝ» ότι εκείνος επέτυχε τη χορήγηση. Σε στοιχειοθετημένη διευκρινιστική απάντησή μου μάλιστα η εφημερίδα σας –σε αντίθεση με την αναγνωρίσιμη ευθυκρισία της– δημοσίευσε την κατατοπιστική απάντησή μου ειρωνικά (φύλλο σας της 21ης Δεκεμβρίου 2008).
Είμαι βέβαιος ότι και φέτος που δεν είμαι πρόεδρος του νέου Ταμείου ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ο κ. Σόμπολος θα μεριμνήσει ώστε να χορηγηθεί η κατ’ έτος έκτακτη ενίσχυση.

Όσο για την εν γένει λειτουργία των νέων Ασφαλιστικών Ταμείων, οι ασφαλισμένοι αισθάνονται πια ότι έχασαν τα Ταμεία «τους», ότι το επίπεδο της εξυπηρέτησής τους υποβιβάστηκε αισθητά, με ευθύνη όχι τόσο των διορισμένων διοικήσεων όσο των διατάξεων του αμελέτητου και κατά πάντα πρόχειρου ασφαλιστικού νόμου 3655/08.

Τέλος, σχετικά με τις οικονομίες που θα προέκυπταν από τη λειτουργία των νέων συγχωνευθέντων Ταμείων, καλύτερα να μη μιλάμε.

Με τιμή
Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας


Σχολιάστε εδώ