Τώρα κατάλαβε η Ντόρα ότι η «κούρσα» της διαδοχής δεν θα είναι περίπατος

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο επιτελείο της είναι και το γεγονός ότι στενοί της συνεργάτες, που μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θεωρούσαν ότι η διαδοχή θα ήταν μια «εύκολη κούρσα» για την Ντόρα, τώρα παραδέχονται ότι τα πράγματα έχουν μεταβληθεί σε σημαντικό βαθμό. Σε σημείο να λένε ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί στις λεπτομέρειες!

Η αγωνία της κ. Μπακογιάννη είναι πρόδηλη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εντείνει τις κινήσεις της στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της. Βέβαια, λόγω της υπουργικής της ιδιότητας στο συγκεκριμένο πόστο δεν μπορεί να κινηθεί εμφανώς, οπότε θα περιορισθεί σε παρασκηνιακές επαφές. Ίσως γι’ αυτό στο παρελθόν συνεργάτες της είχαν εκφράσει την άποψη ότι έπρεπε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, όπου θα μπορούσε να κινηθεί πιο άνετα και παράλληλα να κάνει τις συνήθεις «εξυπηρετήσεις» σε βουλευτές και κομματικά στελέχη, δεδομένου ότι στο υπουργείο Εξωτερικών οι δυνατότητες αυτές είναι σημαντικά περιορισμένες.

Στο επιτελείο της Ντόρας, πάντως, εκτιμούν ότι στην κούρσα για τη διαδοχή θα έχουν βασικό «αντίπαλο» τον Αντ. Σαμαρά, για τον οποίο αναγνωρίζουν ότι έχει βελτιώσει τη θέση του στο εσωτερικό του κόμματος και ότι όντας υπουργός Πολιτισμού εξασφαλίζει μόνο θετική δημοσιότητα, χωρίς να έχει πολιτικό κόστος.


Σχολιάστε εδώ