ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ

Από τον Νίκο Πατέρα έως τον Χενκ Τεν Κάτε, όλοι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» συζητούν για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ. Κόντρα στην Ατλέτικο, ο γάλλος επιθετικός, που αποτελεί την κορυφαία επένδυση στη σύγχρονη ιστορία των «πρασίνων», κινήθηκε σε ρηχά νερά. Κάτι που είχε συμβεί και στους δύο αγώνες με τη Σπάρτα Πράγας. Ο προβληματισμός, μάλιστα, έγινε εντονότερος διότι για άλλο ένα ματς ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής και απώλεσε μία σημαντική ευκαιρία, η οποία μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα με την ισπανική ομάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, από τον Παναθηναϊκό λείπει ένας παίκτης με κάθετη πάσα, η οποία θα αξιοποιήσει τον γάλλο επιθετικό. Οι «πράσινοι» παίζουν κυρίως με μεγάλες μπαλιές, οι οποίες γίνονται βούτυρο στο ψωμί των αντίπαλων αμυντικών. Ο Σισέ, βέβαια, παλεύει κάθε φάση, αλλά εγκλωβισμένος και με ψυχολογικό στρεσάρισμα από το χαμένο πέναλτι στην Πράγα δείχνει σαν ψάρι έξω από το νερό. Το καλό είναι ότι ο παίκτης αντιλήφθηκε έγκαιρα το πρόβλημα και γιʼ αυτό συζήτησε με τον Τεν Κάτε πριν από τη ρεβάνς με τη Σπάρτα. Του ζήτησε, μάλιστα, να παίξει δεξιά για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις μεγάλες μπαλιές με διαγώνιες κινήσεις, που θα αιφνιδίαζαν τους αντίπαλους αμυντικούς. Μόνος του, δηλαδή, προσπαθεί ο Σισέ να λύσει το πρόβλημα.

Αλλά όσο περνάει ο καιρός και παραμένει άλυτο, τόσο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος να απογοητευθεί ο Γάλλος. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες να χαθεί η κορυφαία επένδυση του Παναθηναϊκού. Διότι πολλοί έχουν αρχίσει να εκφράζουν φόβους μήπως ζητήσει ο Σισέ μεταγραφή σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα, με το επιχείρημα του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ και της απουσίας ενός δημιουργικού μέσου.

Στην Παιανία, όμως, έχουν και το πρόβλημα του προπονητή. Ο Τεν Κάτε δέχεται πυρά από παντού και στο επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα ξεσηκωθεί και ο κόσμος. Προσωρινά οι «πράσινοι» στηρίζουν την ομάδα χάρη στη δίψα τους για το πρωτάθλημα. Εάν, όμως, έρθει μια κακή εμφάνιση κι ένα στραβό αποτέλεσμα κόντρα σε ελληνική ομάδα, ο Ολλανδός θα φύγει αμέσως από τον Παναθηναϊκό για να μην απογοητευθούν εντελώς οι οπαδοί. Το ερώτημα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει. Φαβορί, πάντως, εξακολουθεί να είναι ο Νίκος Νιόπλιας, επειδή γνωρίζει καλά τις ισορροπίες που υπάρχουν στην Παιανία.


Σχολιάστε εδώ