Τι θα γίνει με τα απόβλητα των εμβολίων;

Η ΤΕΔΚΝΑ, ακριβώς για να βρεθεί έγκαιρα λύση, έθεσε το πρόβλημα στο διοικητικό της συμβούλιο, ύστερα από επιστολή του νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού, και αποφάσισε να ζητήσει από τον ΕΣΔΚΝΑ να επιληφθεί, ως αρμόδιος φορέας, του θέματος για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος (φωτό) προς τους νομάρχες Αθηνών, Πειραιώς, Δυτ. και Ανατ. Αττικής επισημαίνει ότι η εκτελεστική επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ δηλώνει έτοιμη να υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τις νομαρχίες της Αττικής για την αποκομιδή και την αποτέφρωση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων που θα προκύψουν από τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ καλεί τους νομάρχες να υπογράψουν τις συμβάσεις αυτές για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, παρά τις δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, επαρκών μέσων κ.λπ.

Δεν μένει λοιπόν παρά να ανταποκριθούν οι τέσσερις νομαρχίες στην έκκληση-πρόσκληση του Δημ. Καλογερόπουλου και να υπογράψουν τις συμβάσεις με τον ΕΣΔΚΝΑ, οι οποίες θα σημάνουν την καταστροφή των αποβλήτων των εμβολιασμών σε χώρους που δεν θα εγκυμονούν κινδύνους εξάπλωσης του ιού.


Σχολιάστε εδώ