Προπομπός εξελίξεων ο Σουφλιάς!

Θορύβησε όχι μόνο τους εμπλεκόμενους, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες, τη Ρηγίλλης, όπως και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας πλέον την επιβεβαίωση για κινήσεις που γίνονται για την «επόμενη μέρα» αν ενδεχομένως προκύψει κυβερνητική αστάθεια.

Από τον «περίγυρο» του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ο ίδιος απέφυγε οποιαδήποτε διάψευση) επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί η συνάντηση (μας ειπώθηκε ότι ο Καρακούσης δεν είναι Λαρισαίος, αλλά είναι από τον διπλανό Δομοκό, λες κι αυτό ήταν το θέμα, άλλωστε νομίζουμε ότι είναι συμπατριώτισσά του η γυναίκα του υπουργού), αλλά η επιβεβαίωση των όσων γράψαμε ήταν άμεση και μάλιστα διά χειρός του συμμετέχοντος δημοσιογράφου, την ίδια μέρα που είχε το «ΠΑΡΟΝ» την αποκάλυψη.

Στο φύλλο της Παναγίας, στην 4η σελίδα, σε ολοσέλιδο πολιτικό ρεπορτάζ του Αντώνη Καρακούση, υπήρχε ένθετο με τίτλο: «Γ. Σουφλιάς: Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές», όπου σημείωνε τα εξής επιβεβαιωτικά της συνάντησης που έφερε στο φως στο προηγούμενο φύλλο το «ΠΑΡΟΝ»:

«… Στις ιδιωτικές συνομιλίες του επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και χρειάζονται ανατροπές»!

«Ο κ. Σουφλιάς, πάντα σύμφωνα με τους συνομιλητές του, επιμένει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες γενικευμένης κρίσης, χρειάζεται να γίνει μια νέα αρχή»!

Και κατέληγε με νόημα:

«Οι αναφορές και οι επισημάνσεις του κ. Σουφλιά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στο παρόν περιβάλλον. Όπως και αν αντιμετωπίζει κανείς τον αυτόνομο λόγο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, δεν μπορεί να αγνοήσει την έντασή του στις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Ίσως να είναι προπομπός εξελίξεων ή απλώς να αποδειχθεί ενορατικός πολιτικός»!

Ποιος, κατόπιν των παραπάνω, μπορεί να υποβαθμίσει πολιτικά τη συνάντηση που αποκαλύψαμε;

Συνάντηση που ξέρουν πολύ καλά οι συμμετέχοντες ότι έγινε. Και για να μη συνεχίσουν να κάνουν τους ανήξερους, θα τους… θυμίσουμε ότι η συνάντηση έγινε σε σπίτι (όπως γράψαμε) που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα Κηφισιάς – Μελισσίων και ήταν ΜΟΝΟ οι τρεις, Σουφλιάς – Αλ. Παπαδόπουλος – Καρακούσης, και το ζεύγος των οικοδεσποτών, που είναι καλοί φίλοι και των δύο πολιτικών…

Η συνάντηση έγινε πριν από έναν μήνα (και όχι «μεσοβδόμαδα» που λανθασμένα γράφαμε και έχει δίκιο ο Αλέκος να λέει ότι εδώ κι έναν μήνα είναι στην Ικαρία και ασχολείται μόνο με τάβλι… «Μεσοβδόμαδα» ήταν η συνάντηση Σουφλιά – Καρακούση στο «Χίλτον») και εκεί συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος τους στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας.

Και εκεί συμφωνήθηκε, αναγνωρίστηκε, όπως θέλετε πέστε το, ότι ο Σουφλιάς έχει το προβάδισμα για «συναινετικός»-μεταβατικός πρωθυπουργός (α λα Τζαννετάκη ή Ζολώτα), εκτός κι αν το ένα από τα δύο κόμματα προβάλει βέτο υπέρ του Παπαδόπουλου.

Ο Αντώνης Καρακούσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από λίαν αξιόπιστες πηγές, παραβρέθηκε ως… μεσεγγυητής της συμφωνίας…

Αυτά, και αναμένουμε τις εξελίξεις, των οποίων, όπως έγραψε ο γνώστης των συζητηθέντων, προπομπός θα είναι ο Σουφλιάς…

Και τις κινήσεις που θα υπάρξουν, γιατί πολλές είναι οι ενδείξεις για ομάδα που φαίνεται να έχει σχηματιστεί…

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σουφλιάς είναι ο μόνος που επίμονα προτείνει εκλογές τον Σεπτέμβρη, όπως ζήτησε και τον Ιούνιο διπλές, μαζί με τις ευρωεκλογές… Για να είχε παραδώσει από τότε ο Καραμανλής…


Σχολιάστε εδώ