ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ C4I Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Οπωσδήποτε τα στοιχεία που προέβαλε ο Χριστοφοράκος δεν μπορεί να μην περιλαμβάνονται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Μέχρι στιγμής, αυτή η απόφαση δεν έχει διαρρεύσει. Κι αυτό είναι… περίεργο και κάπου γεννάει ερωτηματικά, όταν η εμπειρία καθημερινά αποδεικνύει ότι όλα διαρρέουν. Άραγε ο ανακριτής της υπόθεσης Ζήμενς κ. Ζαγοριανός έχει ζητήσει από τη γερμανική Εισαγγελία να του σταλεί η κρίσιμη και οπωσδήποτε αποκαλυπτική απόφαση για τη διαδρομή των μιζών; Κι αν όχι, γιατί; Στην περίπτωση που την έχει ήδη στα χέρια του, γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως συνέβη με την περίληψη της απόφασης του Ειρηνοδικείου με τα περί χρημάτων που έδωσε ο Χριστοφοράκος στους ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων, στον Γείτονα του ΠΑΣΟΚ και στον μακαρίτη Βαρθολομαίο της ΝΔ;

Μπορεί να καλέσει τους ύποπτους για το C4I

Προκύπτει όμως κι άλλο θέμα. Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, αν ο Χριστοφοράκος υπέβαλε ένσταση (έφεση κατά τα δικά μας) κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου (η προθεσμία έληξε την Τετάρτη), τότε δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση, δεν υπάρχει δεδικασμένο στη Γερμανία για το σκάνδαλο του C4I και επομένως μπορεί αμέσως εδώ να ξεκινήσει ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός να καλεί μάρτυρες ή υπόπτους, που έχουν σχέση ή εμπλέκονται στην ιστορία αυτή, όπως ο Γ. Τρεπεκλής. Με την ένσταση (στην περίπτωση που την υπέβαλε) ο Χριστοφοράκος… επιδιώκει να καθυστερήσει την έκδοσή του με τον ισχυρισμό ότι έχει δικαστική εκκρεμότητα στη Γερμανία. Ο Χριστοφοράκος πάντως έχει το δικαίωμα να την αποσύρει μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από την εκδίκαση, για να μη… διακινδυνεύσει να του επιβληθούν αυστηρότερες ποινές, επειδή η υπόθεση θα εκδικαστεί σε ανωτέρου βαθμού δικαστήριο που έχει αρμοδιότητα για μεγαλύτερες ποινές.

Τι θα συμβεί με το Συνταγματικό Δικαστήριο

Ως προς την προσφυγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει υποβάλει στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο Χριστοφοράκος, για αναστολή της εκδίκασης, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Σημειώνεται ότι η απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί σε 2-3 μήνες το αργότερο, που σημαίνει ότι μπορεί να εκδοθεί και νωρίτερα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί:

1) να κρίνει με συνοπτικές διαδικασίες ότι είναι προδήλως αβάσιμη η προσφυγή και να την απορρίψει, καθώς και τα ασφαλιστικά μέτρα, στέλνοντας πλέον… πακέτο το λαμόγιο της Ζήμενς στην Ελλάδα για να δικαστεί ή

2) να κρίνει ότι έχει βάση η προσφυγή και τα ασφαλιστικά μέτρα και να αναστείλει την έκδοση μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής και η απόφαση να βγει μετά από 7 με 8 μήνες, που σημαίνει ότι η… βαλίτσα πάει μακριά.

Δικηγόροι, που λειτουργούν και στη Γερμανία, λένε ότι είναι δύσκολη υπόθεση και βλέπουν με πιθανότητες 60 προς 40% να απορρίπτεται η προσφυγή του Χριστοφοράκου. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη υπόθεση όπου ασχολήθηκε το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο με έκδοση ήταν το 2005, όταν η Ισπανία ζήτησε την έκδοση ενός Σύριου που είχε και γερμανική υπηκοότητα και κατηγορείτο για τρομοκράτης. Τότε απέρριψε το αίτημα, βγάζοντας αντισυνταγματικό τον γερμανικό νόμο περί ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Όμως ο νόμος μετά άλλαξε.

Δεν έχει τύχη…

Τα χνάρια του Χριστοφοράκου ακολουθεί και ο έτερος φυγόδικος, ο… εντιμότατος κ. Καραβέλας. Κατέθεσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητώντας να δικαστεί κι αυτός στη Γερμανία. Οι πιθανότητες να γίνει δεκτή είναι, όπως λένε δικηγόροι, μία στο… δισεκατομμύριο! Εξάλλου μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη θα καταθέσουν οι δικηγόροι του την προσφυγή στην ελβετική Δικαιοσύνη για να μη δοθούν στην Ελλάδα τα στοιχεία των λογαριασμών του σε ελβετικές τράπεζες, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, έπειτα από αίτημα που έχει υποβάλει ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός.


Σχολιάστε εδώ