Λίστες δεν παραδίδουμε

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη συγκάλυψη της ενοχής τους για το σκάνδαλο Ζήμενς, εκτός από τον αποπροσανατολισμό του λαού που επιχειρούν με αυτό, ταυτόχρονα αξιοποιούν το σκάνδαλο Ζήμενς για να προωθήσουν μέτρα παραπέρα αυταρχικής έκφρασης των λειτουργιών του αστικού πολιτικού συστήματος. Ένα από αυτά, που οι εργαζόμενοι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το υποτιμήσουν, είναι ο στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να θέσουν υπό τον έλεγχο του κράτους και των επιχειρήσεων τα κόμματα. Εννοούμε βασικά το ΚΚΕ, αφού τα ίδια, έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, μια και υπηρετούν το σύστημα.

Γνωρίζουν βεβαίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι κοροϊδεύουν τον λαό όταν ισχυρίζονται ότι είναι δυνατόν να ελέγχονται με δικούς τους θεσμούς τα κόμματα της αστικής εξουσίας, όπως είναι τα ίδια. Πρόκειται για κόμματα της πλουτοκρατίας, οι δεσμοί τους με αυτήν μοιάζουν με τον ομφάλιο λώρο που δένει τη μάνα και το παιδί. Η πολιτική τους είναι ταξική. Και επομένως ταΐζουν το κεφάλαιο με νόμους, προνόμια και άλλα. Από την άλλη, τα ανταγωνιζόμενα μεταξύ τους μονοπωλιακά μεγαθήρια επιδιώκουν να επωφεληθούν, το καθένα για λογαριασμό του, από το κόμμα που κυβερνά. Ποιος νόμος, λοιπόν, είναι σε θέση να κόψει τα τόσα και τόσα αόρατα νήματα της αλληλοσύνδεσης; Πρόκειται για εμπαιγμό.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα που ασκεί το ΚΚΕ με βάση και το καταστατικό του ελέγχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς. Εκείνο που δεν πρόκειται να δεχθεί το ΚΚΕ είναι ο έλεγχος στη σχέση του με τα μέλη και τους φίλους του που το ενισχύουν οικονομικά. Το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από αυτό ούτε κατά ένα χιλιοστό. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε λίστες με τους χιλιάδες εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν μάλιστα σε άλλα κόμματα. Εξάλλου το ασφαλές κριτήριο για το αν υπάρχει σχέση ενός κόμματος με επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι η πολιτική του. Αν βρίσκεται δηλαδή με το μέρος του λαού ή με το μέρος των μονοπωλίων. Σε αυτό το ζήτημα η πολιτική όλων των κομμάτων είναι διαφανέστατη. Το ίδιο διαφανέστατος είναι και ο τρόπος ζωής των μελών και στελεχών του ΚΚΕ. Νεόπλουτοι σε μας δεν υπάρχουν.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποταχθεί. Δεν τους φοβόμαστε, δεν πρέπει και ο λαός να τους φοβηθεί. Τα μέτρα στρέφονται εναντίον του και πρέπει να οργανώσει την πάλη του για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Που σημαίνει κοινωνικοποίηση εργοστασίων, πλοίων, μεγαλεμπορίου, τραπεζών, ορυκτού πλούτου κ.ά., με την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας.


Σχολιάστε εδώ