Κάτω στον Πειραιά

Μήπως «έκλεισαν τα μάτια» επειδή τα δύο αυτά… οικοδομικά τέρατα βρίσκονται στα όρια του Δήμου Ρέντη και εκεί ο δήμαρχος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Λέμε, μήπως…

// Φαγωμάρα ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ Κερατσινίου. Οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή στην ηγεσία του κόμματος καταγγέλλοντας τον επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού του Λουκά Τζαννή (ο οποίος είναι κι αυτός μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν δέχθηκε όμως να κατέβει υποψήφιος με τον συνδυασμό του κόμματος, αλλά προτίμησε την αυτόνομη κάθοδο, μια και ως ανεξάρτητος εκλέγεται επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος) ότι με τη συμπεριφορά του βλάπτει τα συμφέροντα του τοπικού ΠΑΣΟΚ και λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» υπέρ του δημάρχου Φώτη Μελά, που πρόσκειται στη ΝΔ. Ο Λουκάς Τζαννής, από την πλευρά του, ισχυρίζεται πως υποχρεώνεται να κατεβεί ως ανεξάρτητος, αφού το ΠΑΣΟΚ, αν και ο συνδυασμός του έχει πάντα εξαιρετικά ποσοστά, εξακολουθεί να δίνει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου σε άλλους, οι οποίοι παρά την ιστορία τους και την πολιτική τους διαδρομή δεν καταφέρνουν να πάρουν τον δήμο, κάτι που θα γινόταν αν έδιναν σʼ αυτόν την ευκαιρία.

// Ένα από τα νέα πρόσωπα που θα έχει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά θα είναι ο επί σειρά ετών επιτυχημένος δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, ο οποίος, όπως λέγεται, θα έχει τη στήριξη των συμβούλων του συνδυασμού του Γουρδομιχάλη, Γαλανοπούλου, Γεωργά και Κρούπη, καθώς και των ανεξαρτητοποιηθέντων Δημόπουλου και Κατσάνου.

Ο Στ. Χρήστου είναι βέβαια ευρύτερα γνωστός στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, είτε ως δικηγόρος είτε ως δήμαρχος.

Θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις και ο Χρήστος Σαλαλές.

// Την απόλυτη στήριξη των ευαισθητοποιημένων για το περιβάλλον πολιτών έχει διασφαλίσει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος ασχολείται με το θέμα τόσο επιστημονικά, λόγω των σπουδών και της κατάρτισής του, όσο και πρακτικά, αφού είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ.

// Μια αξιοπρόσεκτη παρουσία, μέσω του διαδικτύου, με ένα επιμελημένο και ενημερωμένο σάιτ, έχει η παράταξη Νέα Δημοτική Πρωτοβουλία Ρέντη, επικεφαλής της οποίας είναι ο Δήμος Σταματάτος. Με το σάιτ αυτό η «γαλάζια» παράταξη του Ρέντη δείχνει ότι σε μια δύσκολη για τη ΝΔ περιοχή προετοιμάζεται για να δώσει τη μάχη της με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, και κυρίως έγκαιρα!

// Μετακομίζει σε λίγους μήνες η ΕΛΑΪΣ. Αυτό σηματοδοτεί δύο θέματα για τον Πειραιά, τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν αμέσως τη δημοτική αρχή. Το ένα αφορά το τι θα γίνει το ιστορικό κτίριο του Φαλήρου και το άλλο τι θα γίνει το αρχείο της ΕΛΑΪΣ, που ουσιαστικά είναι η ιστορική διαδρομή της πειραϊκής βιομηχανίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Για το κτίριο σίγουρα δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, αφού είναι ιδιοκτησία της Unilever, η οποία θα το κάνει ό,τι θέλει. Απλώς αν δεν σκοπεύει να το αξιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο, ας το συντηρεί για να μη γίνει… ερείπιο. Όσον αφορά το αρχείο, όμως, θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να περιέλθει στον δήμο ή στο Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Ν. Φαλήρου. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση της προέδρου του Διαμερίσματος Αθηνάς Αφεντούλη είναι να στεγαστεί το αρχείο στα κτίρια του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ, το οποίο έχει ζητηθεί από το Διαμέρισμα να του το παραχωρήσει η επιχείρηση για χρήση.

// Ένας από τους πιο ξεχωριστούς πνευματικούς πατέρες του Πειραιά, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος, πατέρας του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Η κηδεία του έγινε την περασμένη Παρασκευή το πρωί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, τον οποίον διακονούσε επί σειρά ετών και στον οποίο σήμερα ιερουργεί ο έτερος γιος του, που είναι κι αυτός ιερέας.

Ο υπογράφων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Ιγνάτιο, με τον οποίον υπήρξε συνοδοιπόρος επί σειρά ετών στην Πειραϊκή Εκκλησία, και εύχεται δύναμη και κουράγιο.

// Πιο πολύ κόσμο και από τον Δεκαπενταύγουστο, αν και περίοδος διακοπών, είχε η Ευαγγελίστρια την Παρασκευή το πρωί, κατά την Εξόδιο Ακολουθία του Πρεσβύτερου Μαρίνου Γεωργακόπουλου. Διακρίναμε τον Τάσο Νεράντζη, που εκπροσώπησε τους βουλευτές της Περιφέρειας Πειραιά, και τον Γ. Τραγάκη, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Γ. Οικονομόπουλο, τους συμβούλους Αντ. Αρώνη από τη συμπολίτευση και Γ. Δαβάκη, Β. Βουγιουκλάκη από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πέραν των πολλών ιερέων, παρέστησαν 12 Μητροπολίτες, ενώ χοροστάτησε ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος. Το μοιραίο συνέβη την Τετάρτη στην Αίγινα.

// Άλλον έναν θάνατο είχαμε την Παρασκευή στον Πειραιά. Έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών, η Μαρία Αγραπίδη, μητέρα του πρώην δημάρχου Πειραιά, Χρήστου Αγραπίδη. Η κηδεία της έγινε το Σάββατο στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μάνη. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον φίλο Χρήστο, γιατί γνωρίζαμε τι σήμαινε γιʼ αυτόν η μητέρα του, καθώς και στην υπόλοιπη οικογένεια.

// Από τις πέντε Διευθύνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά εγκαταστάθηκαν διοικητές στις τρεις. Οι υπόλοιπες δύο θα αποκτήσουν διοικήσεις εν καιρώ. Αιτία λέγεται πως είναι τα αλληλομαχαιρώματα και οι παρεμβάσεις, καθώς όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να γίνουν… διευθυντές. Πάντως ακούγεται ότι για έναν από τους διορισθέντες πίεσε πολύ υψηλόβαθμη υπάλληλος του δήμου.


Σχολιάστε εδώ