ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Αλλά και η πλήρης ελευθερία που έχει δώσει στον Σουφλιά είναι η άλλη απορία. Λειτουργεί σαν πρωθυπουργός Δημοσίων Έργων. Και σαν Νέστορας της παράταξης! Μόνο που δεν φαίνεται να κάνει ο Καραμανλής αποδεκτές τις εισηγήσεις του. Ζητούσε και διέρρεε ότι θα γίνονταν διπλές εκλογές τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, αλλά δεν μπόρεσε να το επιβάλει. Τώρα επιμένει σε κάλπες τον Σεπτέμβρη. Είναι, λέει, το σενάριο της μικρής ήττας!

Γιοι και κόρες άσημων πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν άφησαν και κάποια σοβαρά αποτυπώματα πίσω τους για να τους θυμάται κανείς, προωθούνται από τους μπαμπάδες τους για υποψήφιοι στις προσεχείς, όποτε γίνουν, εκλογές… Τελικά την οικογενειοκρατία δεν τη συντηρούν μόνο, όπως μας αρέσει να λέμε, οι Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες και Παπανδρέου, αλλά έχει γίνει πλέον… κατεστημένο και στους μικρούς… Γίνεται DNA όποιων περάσουν, κάποιο φεγγάρι, από τη Βουλή…

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία επίσκεψης του Κ. Καραμανλή στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο δεν υπάρχουν. Ούτως ή άλλως ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί, εκτός απροόπτου, με τον Μπαράκ Ομπάμα, αρχές Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη. Στην πρωτεύουσα της Δανίας θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο για το Περιβάλλον και αρχικά η προοπτική ήταν να διεξαχθεί σε επίπεδο υπουργών. Όταν όμως έγινε γνωστό ότι πιθανότατα θα δώσει το «παρών» ο αμερικανός Πρόεδρος, οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες άλλαξαν τα πλάνα τους. Ανάλογα κινούνται και στο Μαξίμου και αν επιβεβαιωθεί η παρουσία του Μπ. Ομπάμα στο συνέδριο, προς την Κοπεγχάγη θα ανηφορίσει και ο κ. Καραμανλής. Υπό δύο… αναγκαίες προϋποθέσεις: Να μην έχουν προηγηθεί εκλογές και ο κ. Καραμανλής να συνεχίζει να… ασκεί καθήκοντα πρωθυπουργού!

ΜΑΚΡΥ και… ατέλειωτο το φετινό καλοκαίρι για τον Μιχ. Λιάπη στα υψίπεδα της Μυκόνου. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται απογοητευμένος με την κυβέρνηση και τον Κ. Καραμανλή και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εκτιμά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναστροφής του κλίματος. Υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις για αποκλεισμό στελεχών από τα ψηφοδέλτια δεν αφορούν τον ίδιο. Κατά συνέπεια θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν θα καταφέρει να επανεκλεγεί.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ πράγμα η αυθυποβολή… Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών ζητάει επιτακτικά την αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου, άρα και του Ευ. Αντώναρου, ο τελευταίος… αναπαύεται στις δάφνες του. «Είμαι, μαζί με τον Ρέππα, ο μακροβιότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος», έλεγε στους δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη, κατά την πρώτη εμφάνισή του στο πρες ρουμ, αμέσως μετά τις θερινές διακοπές. Παράλληλα εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα συνεχίσει για καιρό να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα. «Μα είναι δυνατόν να πάμε σε εθνικές εκλογές με κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο;», διερωτάτο προ ημερών κυβερνητικός βουλευτής. Φοβούμαι ότι με τη λογική του κ. Καραμανλή όλα είναι πιθανά…


Σχολιάστε εδώ