Ας πουν ξεκάθαρα τι θέλουν

Επειδή πολλά ακούστηκαν πάλι για το θέμα των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, με την περίεργη εμμονή εκπροσώπων του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» στο θέμα της επιβολής ή μη αναστολής αδειών οικοδόμησης στην περιφέρεια των οικοπέδων, για να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται ας βγει κάποιος αρμόδιος από την παράταξη αυτή και ας πει ξεκάθαρα:

– Γιατί δεν καλούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να εγκρίνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί αποκλειστικής χρήσης των οικοπέδων ως χώρων αναψυχής και πρασίνου; Δεν γνωρίζουν ότι αυτή η αναβλητικότητα ή η καθυστέρηση δίνει περιθώρια στον Όμιλο Χαραγκιώνη να διεκδικήσει δικαστικά την τσιμεντοποίηση των οικοπέδων;

– Πιστεύουν ότι η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ας προτείνουν κάτι άλλο που να κλείνει τον δρόμο της τσιμεντοποίησης. Η δημοτική αρχή αυτήν τη λύση βρήκε πρόσφορη κι αυτήν εφαρμόζει.

Αν υπάρχει κάτι άλλο, πιο ανώδυνο και πιο ουσιαστικό, γιατί δεν τίθεται προς συζήτηση;

Και, σε τελική ανάλυση, αν η έκταση του χώρου στον οποίο έχει εφαρμογή το μέτρο της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών είναι μεγάλη και δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, δεν μπορεί να συρρικνωθεί; Γιατί δεν προσανατολίζονται και προς αυτήν την κατεύθυνση;

Πιστεύουμε ότι κοινός είναι ο στόχος της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στη θέση των οικοπέδων. Δεν υπάρχει Πειραιώτης που να μη θέλει κάτι τέτοιο. Οπότε, η επιδίωξη είναι πώς θα επιτευχθεί αυτό, πώς θα γίνει πιο γρήγορα η απαλλοτρίωση και πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πορεία.


Σχολιάστε εδώ