Ψάχνονται ακόμα στην ΑΕΚ με τις νέες μεταγραφές

Τι απομένει για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς από τις μεταγραφικές υποδείξεις του; Μόνο ο Λεονάρντο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος, όμως, αποκτήθηκε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή και δεν είναι εύκολο να κριθεί εκ του ασφαλούς. Καλά καλά δεν γνωρίζει τους νέους συμπαίκτες του. Φυσικά, ο πρώην μέσος του Λεβαδειακού διαθέτει ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος. Είναι, όμως, άλλη η φανέλα της ΑΕΚ και εντελώς διαφορετική εκείνη των Βοιωτών. Υπάρχει, λοιπόν, άγχος και για τη δική του προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της Ένωσης.

Αλλά το θέμα είναι ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει αρχίσει να ψάχνεται. Διαπιστώνει στην πράξη ότι οι νέοι παίκτες που αποκτήθηκαν έπειτα από δικές τους εισηγήσεις κινούνται σε ρηχά νερά. Ανησυχεί, λοιπόν, μήπως βρεθεί στο επίκεντρο της γκρίνιας πριν καλά καλά αρχίσει η περίοδος.

Τα δύο ματς με τη Βασλούι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχουν την ιδιαιτερότητα ότι μπορούν να προσφέρουν στον έμπειρο προπονητή και στην ΑΕΚ ηρεμία έως το τέλος της σεζόν. Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα βάλει στο ταμείο της ΠΑΕ ένα σεβαστό ποσό και, βεβαίως, η επιτυχία θα πιστωθεί στον Μπάγεβιτς. Μην παραβλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο «Δικέφαλος» έχει να επιδείξει μόνο μια σχετικά επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο τη φετινή σεζόν, ο Ντούσκο θα περιορίσει κάθε διάθεση για μουρμούρες από τα διοικητικά στελέχη, ενώ παράλληλα θα δώσει κίνητρο στους παίκτες και στον κόσμο.

Όσον αφορά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Μπάγεβιτς γνωρίζει πως η νίκη θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στο πρεστίζ των «ερυθρολεύκων» και συνάμα θα τους επιφέρει κλυδωνισμούς, ενώ θα δημιουργήσει αμφισβήτηση για τον Κετσπάγια. Γι’ αυτό και στις συζητήσεις με τους παίκτες τονίζει ότι «πρέπει να μπούμε με νίκη στο Πρωτάθλημα και από κει και πέρα θα υποχρεώσουμε τους άλλους να μας κυνηγούν μέσα στο άγχος».


Σχολιάστε εδώ