Το θέμα, κύριε Παπαθανασίου, είναι να «χτυπάνε» στις ταμειακές μηχανές όλες τις εισπράξεις

Σωστή φαινομενικά είναι η απόφαση να συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές της κάθε επιχείρησης και μαγαζιού, μικρού – μεγάλου (καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, τυροπιτάδικα κ.λπ.), με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Και έτσι καθαρίσαμε, κύριε υπουργέ της Οικονομίας με τη μάστιγα της φοροδιαφυγής; Υπάρχουν και τώρα ταμειακές μηχανές, αλλά το κλέψιμο πάει σύννεφο. Το πρόβλημα είναι αλλού, κύριε Παπαθανασίου. Στο αν «χτυπάνε» στις ταμειακές μηχανές όλες τις εισπράξεις, όπως καλή ώρα έγινε στη Μύκονο με τη συναυλία του Ρέμου κι όπως γίνεται σ’ όλες τις καλοκαιρινές αρπαχτές ανά την Ελλάδα. Εκεί είναι το ζουμί. Όπως και η δεύτερη, «μαϊμού» ταμειακή μηχανή που υπάρχει και οι αποδείξεις που δίνονται στους πελάτες είναι εικονικές. Στην επίσημη ταμειακή μηχανή κόβουν αποδείξεις μέχρι που πάνω κάτω οι εισπράξεις είναι ανάλογες με τις αγορές.

Η… γιατρειά, που θα φέρει τα έσοδα που χάνει το κράτος, είναι το κίνητρο που θα δοθεί στον καταναλωτή, στον πελάτη της ταβέρνας, του ζαχαροπλαστείου, του καταστήματος ρούχων, για να ζητάει την απόδειξη. Ακόμη και να θεσπιστεί, μέσα σε νόμιμα πλαίσια, συνυπευθυνότητα του πολίτη όταν δεν παίρνει απόδειξη επίσημη από κάθε συναλλαγή.

Ώρα να βοηθήσει ο καθένας μας, γιατί έτσι βοηθάμε τον ίδιο τον εαυτό μας, που πάντα είναι το θύμα και καλείται να πληρώσει τους φόρους που βάζει το Δημόσιο για να καλύψει τις απώλειες από τη φοροδιαφυγή. Και σίγουρα θα ήταν λιγότερα τα χαράτσια αν δήλωναν τα μαγαζιά όλες τις εισπράξεις τους.


Σχολιάστε εδώ