Τα καλά και συμφέροντα!

Κάθε φορά που πρόκειται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας επιστρατεύεται η γνωστή καραμέλα που λέει ότι οι εξηντάρηδες είναι περίπου πάνω στο άνθος της ηλικίας τους… Γιατί λοιπόν να μη δουλεύουν οι άνθρωποι -κατά τους κυβερνώντες τον κόσμο- μέχρι και τα 70, ίσως και 75, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι «αργία μήτηρ πάσης κακίας»… Άσε που τα Ταμεία δεν έχουνε να πληρώνουνε τις «παχυλές» συντάξεις… Πιθανόν αύριο το όριο ηλικίας να το «φτάσουν» στα 100… Ε, να μη δουλεύουν οι άνθρωποι μέχρι τα 85; Και μετά θα μπορούνε ν’ απολαύσουνε τη ζωή κάνοντας όλα εκείνα που δεν μπορούσαν όσο δούλευαν, με πατερίτσες και σακούλες χάπια διά πάσαν νόσον….

Ασφαλώς και οι σημερινοί εξηντάρηδες δεν είναι σαν τους πριν από 50 χρόνια αντίστοιχους, όταν άλλες συνθήκες επικρατούσαν. Αλλά ούτε και οι συνθήκες της παραγωγής είναι οι ίδιες, καθόσον η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει πολλά.

Η μεταφορά προϊόντων γίνεται με πιο σύντομους δρόμους, μειώνοντας το κόστος των αγαθών, αλλά ταυτόχρονα με τον εξελιγμένο τρόπο παραγωγής απαιτείται λιγότερος χρόνος για την παραγωγή ενός προϊόντος. Σύμφωνα λοιπόν με τη «λογική» «ζούμε περισσότερο, πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο», θα ‘πρεπε αφού παράγουμε γρηγορότερα τον ίδιο αριθμό προϊόντων, να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο σε κοινωνικές δραστηριότητες, στην ξεκούραση, στην πνευματική μας καλλιέργεια, που είναι είδος υπό εξαφάνιση γιατί είναι το ισχυρό όπλο αντιμετώπισης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Αντί αυτού απολαμβάνουμε απολύσεις, τρίωρα, δίωρα, τετράωρα ανασφάλιστα, λόγω μείωσης εργατικών χεριών, χωρίς να ευθύνεται η τεχνολογία γι’ αυτό, αλλά οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής και η απληστία τους για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Στο πλαίσιο λοιπόν της απληστίας εντάσσεται και ο μελλοντικός πειναλέος συνταξιούχος 70άρης ή 75άρης που κοντεύουν να μας πούνε ότι όπου να ‘ναι θα βγάλει τα πρώτα του δόντια…

ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Κανέλλα Καζακοπούλου


Σχολιάστε εδώ