Στον Κοντομηνά ο Όμιλος Village

Επεκτείνεται στον χώρο του θεάματος ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την πώληση του 66,6% του Alpha Media Group ο επιχειρηματίας κάνει το επόμενο βήμα του, σε ένα γειτονικό των ΜΜΕ χώρο, αυτόν των πολυκινηματογράφων, εξαγοράζοντας τον Όμιλο Village Roadshow στην Ελλάδα, από την αυστραλιανή πολυεθνική εταιρεία.

Στόχος του επιχειρηματία είναι να επενδύσει στη μαζική ψυχαγωγία με το δίκτυο των πολυκινηματογράφων Village, αλλά ταυτόχρονα να επενδύσει και στον χώρο της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Οι συνέργειες είναι προφανείς, καθώς με την απόκτηση του Ομίλου Village θα είναι εφικτή η αμφίδρομη διαφήμιση, τόσο μέσα από τον Όμιλο Alpha όσο και από τη «SportDay».

Το τίμημα για την απόκτηση του Ομίλου Village δεν έγινε γνωστό, όπως επίσης και οι λόγοι που ώθησαν την αυστραλιανή πολυεθνική να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ύστερα από πολυετή παρουσία, αρχικά μάλιστα με συνεργάτη τον αείμνηστο Θόδωρο Βαρδινογιάννη. Ταυτόχρονα όμως με την κίνηση αυτή τόσο ο Όμιλος Audiovisual (ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη) όσο και εκείνος της Odeon θα δεχθούν ισχυρότερη πίεση. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Σχολιάστε εδώ