Στη δεξαμενή του ΛΑΟΣ αναζητεί σωσίβιο η ΝΔ!

Μια τέτοια επιλογή, αν αποφασιστεί, ανατρέπει τα περί του μεσαίου χώρου, καθώς πλέον ουδείς πιστεύει ότι οι προβληματισμένοι ψηφοφόροι, που ανήκουν στους αναποφάσιστους, ή επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ, μπορούν να επαναπατρισθούν στη Νέα Δημοκρατία. Η όλη κατάσταση οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς, είτε το επιθυμεί είτε όχι, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιδιώξει από τη μια να εισπράξει ψηφοφόρους από τον ΛΑΟΣ και από την άλλη να κλείσει τη στρόφιγγα των ψηφοφόρων της που διαρρέουν προς το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη είτε για διαμαρτυρία ή λόγω απογοήτευσης ή γιατί ζητούν πιο δεξιά πολιτική…

Έχουν ήδη σταλεί… περιστέρια προς την πλευρά Καρατζαφέρη για τον προσεταιρισμό δυο τριών βουλευτών του ΛΑΟΣ. Είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία για να δημιουργήσει εντυπώσεις προεκλογικά θα πρέπει να κερδίσει την μάχη της επικοινωνίας, με την έννοια ότι θα πρέπει να αποδείξει πως στελέχη του ΛΑΟΣ, όχι μόνο βουλευτές, επιστρέφουν στη φυσική τους κοιτίδα…

Ταυτόχρονα, για να συγκινήσει τους ψηφοφόρους τους ΛΑΟΣ, θα πρέπει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη. Ένα μήνυμα που σαφώς σχετίζεται με την ανασφάλεια των πολιτών, με τον φόβο που κυριαρχεί στις γειτονιές της Αθήνας και τη χαλαρή στάση των αστυνομικών απέναντι στα έκτροπα και στις ακρότητες που συμβαίνουν πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στον τομέα αυτόν της ασφάλειας επιχειρούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις οι κυβερνώντες με μια σειρά μέτρων χωρίς να υπολογίζουν τις όποιες αντιδράσεις, κυρίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, φαίνεται ότι ακόμη και το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίζεται στην πολιτική της αντίδρασης, χωρίς να σκέπτεται ότι το συντηρητικό του ακροατήριο βλέπει πολύ θετικά τόσο την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου όσο και τη χρησιμοποίηση καμερών σε όλους τους νευραλγικούς χώρους, αλλά και την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών. Γενικά η συντηρητικοποίηση των μαζών φαίνεται ότι έχει οφέλη για τη Νέα Δημοκρατία. Εγκλωβισμένα σε έναν αρνητισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πέφτουν στην παγίδα της απόρριψης των νέων μέτρων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών και δημιουργούν μέτωπο με όλα εκείνα που ο απλός πολίτης απεχθάνεται: κουκούλες, κάψιμο καταστημάτων, αυτοκινήτων και γενικά ξένων περιουσιών, αναβίωση της τρομοκρατίας, έλλειψη ασφάλειας σε κάθε επίπεδο. Σ’ αυτήν την απαίτηση των πολιτών ποντάρει η κυβέρνηση για ανάκαμψη των ποσοστών της και με πρώτο και κύριο στόχο στην περίπτωση που κερδίσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές τον Γενάρη να μην πάρει αυτοδυναμία.


Σχολιάστε εδώ