Πώς θάφτηκε το πρόγραμμα «Ερμής» που θα έβαζε φρένο στα πλαστά τιμολόγια

Καλά, τόσοι υπουργοί πέρασαν από το δύσμοιρο υπουργείο της πλατείας Συντάγματος, τόσοι… «τσάροι» κυβέρνησαν την οικονομία μας, χιλιάδες πλαστά τιμολόγια ξεφύτρωσαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Χαλκιδική επί Σημίτη, μια γριά με καντίνα στην Ελασσόνα ήταν ο… εκδότης ποταμού πλαστών τιμολογίων, κανένας δεν σκέφτηκε κάτι, αυτό που τώρα εξαγγέλλεται (άγνωστο βέβαια αν θα γίνει);

Δυστυχώς τίποτε δεν είναι αθώο… Θα θυμίσουμε ότι επί υφυπουργού Οικονομίας Δημήτρη Γεωργακόπουλου είχε αποφασιστεί η εφαρμογή μηχανογραφημένων τιμολογίων, όπου οι επιχειρήσεις θα έπαιρναν από το υπουργείο Οικονομικών ειδικό αυτοκόλλητο σήμα αριθμημένο (όπως αυτό με τα τέλη κυκλοφορίας) το οποίο θα περιείχε τα στοιχεία τους και δεν θα μπορούσε να πλαστογραφηθεί ή να παραχαραχθεί και θα το κολλούσαν σε ειδική θέση του τιμολογίου που θα εξέδιδαν. Έγιναν δεκάδες συσκέψεις και ταξίδια στη Γαλλία, όπου το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν με επιτυχία, αγοράστηκαν τα σχετικά μηχανήματα που στοίχισαν δεκάδες εκατομμύρια και ήταν όλα έτοιμα να λειτουργήσουν. Μάλιστα το πρόγραμμα εκείνο είχε τον κωδικό «ΕΡΜΗΣ».

Όμως άλλες ήταν οι βουλές του Κυρίου… Το «Ερμής» πετάχτηκε στα σκουπίδια και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος πήγε στο σπίτι του… (Και μπορεί να ερωτηθεί για την ακρίβεια αυτών που αποκαλύπτουμε)

Άλλο ένα αδιάψευστο γεγονός που δείχνει ότι λύσεις υπάρχουν, βούληση πολιτική δεν υπάρχει… Δυστυχώς…

Και με την ευκαιρία. Τι απέγινε με εκείνα τα χιλιάδες πλαστά τιμολόγια της Συνόδου της Χαλκιδικής, που είχαν συγκεκριμένους ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ και χρέωναν ότι… έφαγαν οι συμμετέχοντες 500.000 γιαούρτια; Κανένας δεν παραπέμφθηκε. Όλοι βγήκαν λάδι. Έτσι δεν είναι, κύριοι του υπουργείου Εξωτερικών, του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης;

Το ίδιο θάψιμο έγινε και με τα χιλιάδες πλαστά με… εκδότη τη γριούλα με την καντίνα στην Ελασσόνα… Οι Εισαγγελείς είναι εδώ.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας μας διαψεύσει…


Σχολιάστε εδώ