Πρόβλημα στον Άρη το εύκολο γκολ

Τα δύο πρώτα φιλικά του Άρη στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Κιέβο ανέδειξαν το πρόβλημα των «κίτρινων» στο σκοράρισμα. Οι παίκτες του Ιομάρ Μαζίνιο κινήθηκαν στα ρηχά νερά, δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα τους αντιπάλους τους. Ελάχιστες φάσεις δημιούργησαν οι «κίτρινοι» απέναντι στις κλειστές άμυνες και σπάνια έφτασε η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με σοβαρές προϋποθέσεις.

Το ανησυχητικό για τον Άρη ήταν ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και την προηγούμενη περίοδο. Γι’ αυτό και δόθηκαν ένα τσουβάλι ευρώ για την απόκτηση του Γκρασιάν και του Αμπρέου. Αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ότι ούτε ένας, ούτε δύο κούκοι φέρνουν την άνοιξη.

Η έλλειψη ενός αξιόλογου αριστερού χαφ-εξτρέμ παραμένει αισθητή και περιορίζει τις επιλογές στην ανάπτυξη. Ο Αράνο, βέβαια, προωθείται και συμμετέχει, αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά και κάποια στιγμή θα σκάσει. Παράλληλα, ο Αμπρέου επιβεβαιώνει πως δεν ταιριάζει αγωνιστικά με τον Κόκε και ο Μαζίνιο σκέφτεται να ανακατέψει την τράπουλα και να βάλει δεύτερο επιθετικό κόντρα στον Αμπρέου. Έτσι, όμως, φοβάται μήπως εξασθενήσει η μεσαία γραμμή.

Το πρόβλημα του βραζιλιάνου τεχνικού γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν λείπει από το αρχικό σχήμα ο Νάντσο Γκαρσία, ο μοναδικός από τους αμυντικούς μέσους που μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι. Παρά τη δυσλειτουργία, όμως, ο Μαζίνιο δηλώνει αισιόδοξος και ποντάρει πολλά στην καλή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, με την ελπίδα πως «μέσα από τη δουλειά θα βρούμε τους αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας και θα αποκτήσουμε επιθετική δύναμη».


Σχολιάστε εδώ