Παρών θα είναι ο Παπούλιας

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο Πρόεδρος αποφάσισε να είναι υποψήφιος επειδή θέλει έτσι:

– Να δείξει το αδιάπτωτο ενδιαφέρον του για την ανάγκη εθνικής και κοινωνικής συνοχής, που τα θεωρεί sine qua non προϋποθέσεις για την πρόοδο της χώρας, ακόμα και για την επιβίωσή της στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ο Κάρ. Παπούλιας θεωρεί εαυτόν κατά κάποιον τρόπο εγγυητή διασφάλισης αυτών των προϋποθέσεων και δεν θέλει να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι εγκαταλείπει, και μάλιστα σε στιγμές δύσκολες και σε περίοδο κρίσης, παρότι η εκ νέου υποψηφιότητά του έχει γίνει μέχρι τώρα αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι δυσχεραίνονται οι επιλογές του Γ. Παπανδρέου αφενός για την πρόκληση πρόωρων εκλογών και αφετέρου για να «σπρώξει» στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Γ. Σουφλιά, όπως αποκάλυψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή. Μια αποκάλυψη που επισημαίνουμε ότι δεν διαψεύστηκε από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό λέει πολλά…

Κι όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αλλά υπήρξαν και δημοσιεύματα τα οποία επί της ουσίας μάς επιβεβαιώνουν. Και έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το όλο «κόλπο» στήνεται μεθοδικά και για τους λόγους που αναφέραμε την προηγούμενη Κυριακή.

Χαρακτηριστικά το «Έθνος» σε σχόλιο των παραπολιτικών σελίδων την περασμένη Τρίτη τόνιζε:

– «Ο Γ. Παπανδρέου προετοιμάζει εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που ο Κάρ. Παπούλιας αρνηθεί την επανεκλογή του στην Προεδρία. Κάποια πρόσωπα έχουν “φωτογραφηθεί”, τα οποία προέρχονται απ’ τον κεντροδεξιό χώρο».

Εμείς επιμένουμε ότι το σενάριο που αποκαλύψαμε είναι υπαρκτό. Και μάλιστα, όπως τονίσαμε και την περασμένη Κυριακή, έχουν ήδη γίνει και οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις…

Πάντως, η αντιπαράθεση περί του συνταγματικά ορθού ή μη της πρόκλησης πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου μπορεί να κόπασε προσώρας (λόγω και των διακοπών), αλλά δεν σταμάτησε.

Με άρθρο του στα «Νέα» ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Γερ. Μοσχονάς μεταξύ άλλων αναφέρει:

– «Στην πραγματικότητα (το ΠΑΣΟΚ) έχει κάνει μια επιλογή που είναι –εν γνώσει του– εκτός του πνεύματος του ισχύοντος Συντάγματος (έστω και αν τυπικά δεν αποτελεί παραβίαση ρητού συνταγματικού κανόνα). Ήταν δε λογικό η επιλογή αυτή να συναντήσει την αντίδραση έγκυρων συνταγματολόγων… Το ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς του αφαιρεί πολιτικό και ηθικό νόημα από το δικό του πολιτικό διάβημα. Αφαιρεί ορμή από τη στήριξη που διαθέτει. Όσο η δράση του προσλαμβάνεται ως τακτικισμός και βραχυπρόθεσμο εκλογικό συμφέρον, τόσο το “άλλο” παράδειγμα που υπόσχεται (και που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία) θα εμφανίζεται ως μη πειστικό»…

Παπούλιας: Απεχθάνομαι την κακομοιριά και το παρασκήνιο…

Ενδεικτικές του χαρακτήρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του ντόμπρου και λαϊκού του χαρακτήρα, είναι οι απαντήσεις που είχε δώσει στη δημοσιογράφο Ελ. Καλογεροπούλου (στην εφημερίδα «Έθνος») το 1997, ιδιόχειρες μάλιστα (φωτο), μέσα από τις οποίες ανάγλυφα προκύπτουν η αγάπη του για την Ελλάδα, η λαχτάρα να ξαναβρεί τις ρίζες του, η απέχθειά του για την κακομοιριά και το παρασκήνιο… Δίνει όμως και το πατριωτικό στίγμα του, δηλώνοντας ότι «με μελαγχολεί η όποια συνθηκολόγηση», δήλωση που είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη στις μέρες μας, εν όψει της προεδρικής εκλογής, και δίνει την εξήγηση της στάσης του Γιώργου Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ