ο δαίμονας των δημαρχείων

Παράλληλα εκτελούνται νυχθημερόν πεζές περιπολίες εθελοντών απ’ όλους τους δήμους – μέλη του συνδέσμου για να υπάρχει και πρόσθετη φύλαξη του βουνού.
Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα δικαιώνει την πρωτοβουλία του Λ. Μίχου και ευχή όλων, βέβαια, είναι φέτος να μην έχουμε φωτιές – όχι μόνο στα βουνά της Αττικής αλλά και σε όλη τη χώρα.

*** Την τελευταία στιγμή απετράπη το ενδεχόμενο να… γίνει γκέτο ναρκομανών το Χαϊδάρι. Αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν ορατό αν υλοποιείτο η απόφαση να μεταφερόταν ο ΟΚΑΝΑ στο Λοιμωδών. Δηλαδή θα άδειαζε το κέντρο της Αθήνας από τους χρήστες και θα… γέμιζε το Χαϊδάρι. Το τι θα γινόταν δεν το είχε αντιληφθεί κανείς στον δήμο, εκτός από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σωτήρη Τσατσαμπά, ο οποίος ζήτησε να γίνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα αυτό, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το τι πρόκειται να γίνει και να ακουστούν οι απόψεις των εκπροσώπων τους.
Όντως το θέμα ήρθε στο συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να δεχθεί τη μεταφορά του κέντρου διανομής μεθαδόνης για τα εξαρτημένα άτομα στο Λοιμωδών με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως παρόμοια κέντρα να λειτουργήσουν και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής για να μη συγκεντρώνονται όλοι οι χρήστες στο Χαϊδάρι. Προϋπόθεση την οποία αποδέχθηκε το υπουργείο Υγείας κι έτσι το Χαϊδάρι δεν θα γίνει… γκέτο ναρκομανών.

*** Τα έσπασαν οι δύο σύμβουλοι που εκπροσωπούν τη Συσπείρωση Πολιτών Πεύκης στο δημοτικό συμβούλιο, ο Γιάννης Βογιατζάκης και ο Στέλιος Βάζος, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρεθεί εκτός συνδυασμού. Βλέπετε, ο κ. Βάζος διαφωνούσε τελευταία με τη στάση που τηρούσε ο επικεφαλής του κ. Βογιατζάκης σε μεγάλα θέματα της πόλης και το πλήρωσε…

*** Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Ηράκλειο Αττικής Νίκος Μαξούτης, χωρίς να εξηγεί ενδελεχώς τους λόγους της παραίτησής του. Κυκλοφορεί ότι ετοιμάζεται για… μεταγραφή στη νεοσύστατη κίνηση του πρώην δημοτικού συμβούλου Παντελή Βλασσόπουλου. Όσο για τον δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο, δεν ιδρώνει το αυτί του, μια και είναι της θεωρίας ότι ουδείς αναντικατάστατος, λέγεται μάλιστα ότι ετοιμάζει προεκλογικές συνεργασίες.

*** Και μια και είπαμε για το Ηράκλειο, με πυρετώδεις διαπραγματεύσεις συνεχίζονται οι
επαφές δήμου και ΗΣΑΠ για την υλοποίηση των έργων στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από τον σταθμό του ηλεκτρικού, στα οποία περιλαμβάνεται και η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ 350 θέσεων. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρότασης από τη διοίκηση του ΗΣΑΠ στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε πριν από λίγες ημέρες, δεν απέσπασε θετικές εντυπώσεις καθώς παρεκκλίνει από αυτά που θέλει ο δήμος. Οι συζητήσεις πάντως θα συνεχιστούν.

*** Το έναυσμα της εσωκομματικής μάχης για την ανάδειξη του διάδοχού του έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης, όταν στον δημόσιο απολογισμό του ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Οι μνηστήρες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Ο πολύπειρος δήμαρχος, βλέποντας την ενότητα της παράταξης να κινδυνεύει από τους πολλούς μνηστήρες, αποφάσισε να παρέμβει εξαγγέλλοντας συνέδριο του συνδυασμού, με τη συμμετοχή των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο θα βγει ο διάδοχός του. Τα ονόματα των μνηστήρων σε επόμενο φύλλο…

*** Στο… ψιλό πήρε η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου εξαιτίας μιας δήλωσης του τελευταίου σχετικά με τη λειτουργία των γνωστών εμπορικών κέντρων στην περιοχή και την πρόθεση του κόμματός του να εξετάσει το καθεστώς της λειτουργίας τους. Η τοπική της ΝΔ επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας ότι χρησιμοποιεί ένα θέμα για το οποίο το κόμμα του είναι υπεύθυνο, μια και το Mall κατασκευάστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου και δημαρχίας του τότε πράσινου Παναγιώτη Τζανίκου…

*** Επιτέλους έγινε… νόμιμος ο σταθμός του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορέσει να λειτουργήσει! Όπως είχαμε γράψει, ο σταθμός δεν είχε την απαραίτητη άδεια από την Πολεοδομία, γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είχε καθορίσει τις χρήσεις της περιοχής. Ο δήμαρχος της Μεταμόρφωσης Δημήτρης Τζίτζιφας κατόρθωσε με τις παρεμβάσεις του το υπουργείο να δώσει λύση στο θέμα της άδειας και τώρα πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να λειτουργήσει ο σταθμός. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

*** Την έναρξη της τσιμεντοποίησης του κτήματος Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια καταγγέλλει η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα μετά την κατεδάφιση του εργοστασίου εριουργίας που υπήρχε σ’ αυτό, για την κατασκευή κτιρίου με συνολικό εμβαδόν 9.000 τ.μ.!
Σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Δήμου Αθήνας και ΕΕΣ στις 13 Ιούλη 2009, προβλέπεται η κατασκευή κτιρίου σε επιφάνεια 3 στρεμμάτων με κάλυψη 70% και συντελεστή δόμησης 3. Δηλαδή κτιρίου συνολικού εμβαδού περίπου 9.000 τ.μ. και πεζοδρόμου.
Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες με σειρά αποφάσεων των υπουργείων Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ αλλά και του Δήμου Αθηναίων μεθόδευσαν τη σημερινή εξέλιξη. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τον Ιούλιο του 2003, επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη, εγκρίνει τον αποχαρακτηρισμό 3 στρεμμάτων και προτείνει οικοδομήσιμο τον χώρο. Την απόφαση αυτή ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισε η Συμπαράταξη για την Αθήνα. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις πολιτικές δυνάμεις από τις πράξεις και τα έργα τους».


Σχολιάστε εδώ