Να μη βγει το επάγγελμά τους από τα βαρέα ζητούν οι πυροσβέστες

Την υπαγωγή των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζητά η Ένωση Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών, Πυρονόμων Αττικής, αφού, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, είναι αυτονόητο πως το επάγγελμα τους είναι όχι απλώς ανθυγιεινό, καθώς ο πυροσβέστης υποχρεώνεται να εισπνέει επικίνδυνες ουσίες και αέρια που σε πολλές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές δηλητηριάσεις μέχρι και θανάτους.
Επίσης η Ένωση Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών Πυρονόμων Αττικής, καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν μέσα προστασίας των μελών της. Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση καταγγελία αναφέρει:
«Μεσούσης σχεδόν της θερινής αντιπυρικής περιόδου οι ελλείψεις μας σε προσωπικό, αλλά και σε προστατευτικά μέσα κατά τις δασικές πυρκαγιές, είναι τραγικές!

Πρόσφατη εγκύκλιος του αρχηγείου μας, για κατάλληλα εφοδιασμένο προσωπικό κατά τις πυρκαγιές αυτές που τυχόν θα εκδηλωθούν αναφέρει ότι μεταξύ άλλων εξαρτημάτων, θα πρέπει να φέρουν ειδικά κράνη, ατομικές προσωπίδες καθώς και ειδικά γυαλιά προστασίας. Με τη μόνη διαφορά ότι αυτά δεν μας έχουν χορηγηθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε ΑΜΕΣΑ. Εκτός των παραπάνω θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι παρά τη γνωστή σε όλους μας επιδημία του επικίνδυνου ιού της γρίπης, που δυστυχώς πλήττει και τη δική μας χώρα, δεν υπάρχει σε πολλούς πυροσβεστικούς μας σταθμούς καμία στοιχειώδης προστασία».


Σχολιάστε εδώ