Να απαγορευθούν οι εισφορές στα κόμματα

Ο Χριστοφοράκος έχει βάλει τη δική του πινελιά. Που μπορεί να εξελιχθεί σε χαριστική βολή. Αν αυτά που είπε στην απολογία του, στη γερμανίδα ανακρίτρια, αντιστοιχίζονται με έγγραφες αποδείξεις. Τα πρόσωπα που ονομάτισε γέρνουν σήμερα περισσότερο τη ζυγαριά σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν φταίει βέβαια ο αγαπημένος επώνυμων πολιτικών, ένθεν και ένθεν, κύριος Χριστοφοράκος. Βρήκε ανοιχτές πόρτες και μπήκε.

Και ήταν ευπρόσδεκτοι οι Χριστοφοράκοι… Όχι μόνον τώρα, αλλά πάντα. Από το ’50 και εδώ… Μετά τη μεταπολίτευση ήρθε πολύ χρήμα στην Ελλάδα, άνοιξαν δουλειές και μεγάλα έργα με το Δημόσιο και αναπόφευκτα η μίζα ανέβηκε… Και το πλαφόν ήταν από 2% έως 8%. Έτσι δεν είναι κύριε Χριστοφοράκο;

Φταίνε εκείνοι που δεν κλειδαμπάρωσαν τις πόρτες… Οι πολιτικοί μας, τα κόμματα εξουσίας βασικά. Τα ψέματα και οι προσχηματικοί λόγοι τέλειωσαν. Μια λύση έχουν: Να απαγορευθεί διά ροπάλου κάθε εισφορά στα κόμματα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα μπαίνει στο ταμείο του κόμματος πέραν της κρατικής χρηματοδότησης. Και δόξα τω Θεώ είναι πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ παίρνουν τον χρόνο από 70.000.000 ευρώ περίπου, δηλαδή γύρω στα 25 ΔΙΣ δρχ.! Συν τα… έκτακτα, γύρω στο ίδιο ποσό, όταν γίνονται εκλογές. Ε, μη μας πουν ότι δεν τους φτάνουν. Κι αν όχι, ας κόψουν έξοδα. Τις λαοθάλασσες, τις φιέστες, τις πλαστικές σημαίες, όλα αυτά που είναι για ντόρο. Ας περιορίσουν τις στρατιές των υπαλλήλων και των κομματικών αργόμισθων. Όπως θα έκανε κάθε επιχείρηση για να τα φέρει βόλτα.

Από κει και πέρα, να προβλεφθούν εξοντωτικές ποινές, που θα εκτελούνται. Και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Και ο νόμος να προβλέπει ότι θα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές φυλάκισης (όχι εξαγοράσιμες) και εκείνος που… προσφέρει χρήματα στα κόμματα, όχι βέβαια για την ψυχή της μανούλας του…

Υπάρχει επόμενη μέρα για το πολιτικό σύστημα. Αν θελήσουν τα κόμματα αύριο κιόλας το πρωί να βάλουν τέλος στους Χριστοφοράκους. Διαφορετικά, αν δεν γίνει τίποτα, τότε το μήνυμα που θα βγει θα είναι ότι τα ίδια τα κόμματα συντηρούν τους Χριστοφοράκους. Κι αν κάποιο κόμμα διαφωνεί, ας καταθέσει αύριο σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή. Και τότε θα δούμε ποιος δεν θα την ψηφίσει.


Σχολιάστε εδώ