Μπήκε σε… τάξη το Μετόχι του Αγ. Παντελεήμονα στην Πεντέλη

Στην απάντηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Από της αναλήψεως των καθηκόντων του Μετοχιάρτη Παν/του Αρχιμανδρίτου π. Ονουφρίου Κωστοπούλου υπό του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής τη εγκρίσει της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήνοιξε νέα σελίδα πνευματικής αναπτύξεως και κανονικής λειτουργίας του εν λόγω Μετοχίου. Ήδη εκάρησαν 5 νέοι μοναχοί και ακολουθούν και άλλοι.

Την ίδια ημέρα της δημοσιεύσεώς σας, παραμονή του Αγίου Παντελεήμονος, πλήθος κόσμου συμμετείχε εις τας λατρευτικάς εκδηλώσεις από τις 7 μ.μ. – ολονυκτίως και έως της 11ης πρωινής της Δευτέρας 27/7.

Επέσατε θύμα παραπληροφορήσεως εννοών το επιβληθέν ωράριον λειτουργίας του Μετοχίου διά την προσέλευσιν των πιστών με την εκδίωξιν αυτών. Η χαρά πάντων είναι να προστρέχη ο κόσμος εις την Εκκλησίαν αλλά και στο Μετόχιον θα πρέπει να τηρούνται ό,τι σε όλες τις Εκκλησίες και τις Μονές δηλαδή τακτικόν ωράριον προσελεύσεως και αναχωρήσεως.

Εις την διάθεσίν σας έχομεν ό,τι στοιχείον θέλετε για το Ιερόν Μετόχιόν μας. Την κανονικήν άδεια που παρείχε η Μονή στον αείμνηστο π. Σίμωνα διά την παραμονήν του, την έγκρισιν όλων των κουρών, την εγγραφή των εκεί εγκαταβιούντων εις την κυρίαρχον Μονήν Πετράκη και μετά την αποδημία του π. Σίμωνος, την ηθική και υλική φροντίδα και συμπαράστασιν προς τους αδελφούς, στοιχεία διά τα οποία μόνον ευγνωμοσύνη θα πρέπει να οφείλουν άπαντες εις την Μονή Πετράκη και πιστεύομεν ότι οφείλουν».

Σ.σ.: Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε τους Αγίους Πατέρες που ασχολήθηκαν με το δημοσίευμά μας και που έσπευσαν να μας απαντήσουν, αλλά έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

• Γιατί το ωράριο -με το οποίο συμφωνούμε και γνωρίζουμε ότι εφαρμόζεται σε όλες τις Μονές- εφαρμόσθηκε τώρα και όχι με το που εκοιμήθη ο τέως Μετοχιάρχης π. Σίμωνας. Ο κόσμος αλλιώς είχε συνηθίσει. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει κάποια προειδοποίηση ή κάποιο διάστημα προσαρμογής;

• Γιατί καθυστέρησε η τοποθέτηση νέου Μετοχιάρχη μετά την αποδημία του π. Σίμωνα; Όλο αυτό το διάστημα ποιος ήλεγχε τη Μονή; Και πώς λειτουργούσε; Διαπιστώθηκε κάτι και αποφασίστηκαν οι αλλαγές; Δεν μας πέφτει λόγος, απλά κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις γιατί και σε μας τις μετέφεραν προσκυνητές του Αγ. Παντελεήμονα που δεν είχαν καμία διάθεση και κανένα λόγο να μας παραπληροφορήσουν.


Σχολιάστε εδώ