ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς η συνεχιζόμενη παραμονή των υλικών αμιάντου που έχουν προκύψει από την απαμιάντωση των παλαιών κτιρίων του εργοστασίου -υλικά που σημειωτέον, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων, χαρακτηρίζονται επικίνδυνα- γίνεται κατά παράβαση της χορηγηθείσας άδειας, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και περιβαλλοντικές άδειες, γεγονός που συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

// Γέννημα θρέμμα της Νίκαιας, ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης βλέπει πως ο δήμος έχει τεράστια προβλήματα και πιστεύει πως χρειάζεται πανστρατιά όλων όσοι έχουν μεράκι και δυνατότητες για να βοηθήσουν, ώστε να βγει η περιοχή από το τέλμα. Ο ίδιος είναι -όπως λέει- διατεθειμένος να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας και δηλώνει πως ο δήμαρχος Νίκαιας πρέπει να εμπνέει και να δημιουργεί! Να ενώνει και όχι να διασπά. Ο Δήμος Νίκαιας, λέει χαρακτηριστικά, είναι Γολγοθάς, τόπος θυσίας. Για να… αναστηθεί θα προηγηθεί… σταύρωση. Ο Γιάννης Μαρωνίτης δηλώνει «παρών».

// Ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη και στην αναζωογόνηση της περιοχής του Πειραιά, αλλά και των δήμων της Δυτικής Αττικής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο και θα αρχίσει να συζητείται τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση της γ΄ φάσης της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποριμμάτων (ΧΑΔΑ) στο Σχιστό, που θα σημάνει τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής του Πειραιά και των δήμων της Δυτικής Αττικής, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και των αρχών αυτοδιοίκησης της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Την ευθύνη υλοποίησης του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, θα έχει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ο πρόεδρος του οποίου Γρ. Γουρδομιχάλης αγωνίζεται με συνέπεια επί σειρά ετών για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ισορροπιών στο Σχιστό.

Να τονίσουμε επίσης ότι όλοι οι παράγοντες των περιοχών που καλύπτει ο ΠΕΣΥΔΑΠ λένε τα καλύτερα για τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο, αφού μόλις του έθεσαν τα προβλήματα στο Σχιστό υποσχέθηκε να τα αντιμετωπίσει και με το που του δόθηκε η ευκαιρία υλοποίησε την υπόσχεσή του.

// Ενισχύθηκε αποφασιστικά η αντιπυρική προστασία των Κυθήρων μετά την παραχώρηση και τη διάθεση στο επαρχείο του νησιού ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος, σύγχρονης τεχνολογίας, από τη Νομαρχία Πειραιά. Πρόκειται για ένα από τα πέντε συνολικά οχήματα που απέκτησε με ίδια έσοδά της η Νομαρχία Πειραιά τον περασμένο Νοέμβριο, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της

Πολιτικής Προστασίας στους επαρχιακούς και νησιωτικούς της δήμους. Τα άλλα τέσσερα οχήματα έχουν ήδη παραδοθεί για χρήση στους δήμους Αίγινας, Πόρου, Τροιζήνας και Σαλαμίνας. Το υδροφόρο-πυροσβεστικό όχημα είναι τελευταίας τεχνολογίας, μάρκας Volvo, διαθέτει αντιρρυπαντικό κινητήρα, δηλαδή είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με χωρητικότητα αποθήκευσης και μεταφοράς 12 κυβικών μέτρων νερού, ενώ είναι εξοπλισμένο με αντλίες, κατάλληλο για πυρόσβεση, άντληση υδάτων και άλλες χρήσεις.


Σχολιάστε εδώ