Ετοιμάζει Κατσουράνη στην άμυνα ο Τεν Κάτε

Γι’ αυτό προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς και συγκεκριμένα τον Βύντρα πάνω στον Αγουέρο, τον Σαριέγκι στον Φορλάν και τον Κατσουράνη σε ρόλο λίμπερο. Επί της ουσίας, δηλαδή, το σχήμα του «τριφυλλιού» θα διαφοροποιηθεί και θα γίνει 3-4-1-2 με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο σε ρόλο αμυντικών μέσων, τον Καραγκούνη κεντρικό χαφ, τον Γκάμπριελ ή τον Μουν δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Ο Σισέ θα παίξει κορυφή και ο Σαλπιγγίδης θα τον πλαισιώνει με οδηγία να κλείνει δεξιά όταν αμύνεται ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Καραγκούνης θα πηγαίνει στην αριστερή πτέρυγα.

Στο μυαλό του Τεν Κάτε υπάρχει και άλλο σχήμα, με δίδυμο στην άμυνα τους Μπίαρσμιρ, Κατσουράνη, τον Βύντρα δεξιά, τον Σπυρόπουλο αριστερά, τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή και τους Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδη πιο προωθημένους, με τον Αργεντινό και τον Έλληνα να παίζουν ουσιαστικά ως πλάγιο μέσοι παρά σαν εξτρέμ.

Ανεξάρτητα από το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Τεν Κάτε, είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει με συντηρητικό παιχνίδι να βγάλει εκτός ρυθμού την Ατλέτικο, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην ταχύτητά τους. Ξέρει, άλλωστε, ότι μόνο έτσι έχει ελπίδες πρόκρισης ο Παναθηναϊκός και γι’ αυτό μηχανεύεται διάφορα πλάνα για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Όπως, επίσης, γνωρίζει ο Τεν Κάτε ότι ενδεχόμενη ήττα από την Ατλέτικο στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ θα τον οδηγήσει σύντομα στην πόρτα εξόδου. Γι’ αυτό επιχειρεί να διασφαλίσει τα νώτα του και να πάνε οι «πράσινοι» να παίξουν τα ρέστα τους στον επαναληπτικό του «Βιθέντε Καλντερόν».


Σχολιάστε εδώ