Γρήγορη ομάδα θέλει ο Γιαννάκης

Η απόκτηση του Κλέιζα από τον Ολυμπιακό και η αναζήτηση ενός γρήγορου πλέι μέικερ δείχνει ξεκάθαρα τη στροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη σε άλλους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Στον «δράκο» άρεσε πάντα το κοντρόλ μπάσκετ, αλλά πλέον εμφανίζεται αποφασισμένος να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και να δημιουργήσει γρήγορη ομάδα, η οποία θα τρέχει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γι’ αυτό επιθυμεί ταχείς παίκτες για να παίζουν επιθετική άμυνα και συγχρόνως να βγαίνουν στον αιφνιδιασμό.

Ο Κλέιζα διαθέτει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο Γιαννάκης. Εκτός των άλλων μπορεί να παίξει επιθετικά και μακριά από το καλάθι, συνεπώς έχει τη δυνατότητα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Ενδεχομένως στο μυαλό του έμπειρου τεχνικού βρίσκεται ένα σχήμα με τον Λιθουανό σε θέση 3 και τον Τσίλντρες στο 4, ώστε να αξιοποιήσει την αλτικότητα του Αμερικανού και το καλό σουτ του Κλέιζα. Αλλά κυρίως να διαγράψει την αδυναμία του πρώην σταρ της Ατλάντα να σκοράρει μακριά από το καλάθι.

Για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, ο μεγάλος προβληματισμός αφορά στη δυνατότητα του «δράκου» να διαχειριστεί το υλικό που διαθέτει δίχως να ασχολείται με τις ισορροπίες. Κάτι που αποτέλεσε πέρσι το μεγάλο αγκάθι για τον Ολυμπιακό.

Ειδικά στους ψηλούς, θα έχει πρόβλημα ο Γιαννάκης. Αν, μάλιστα, οριστικοποιηθεί η παραμονή του Σχορτσιανίτη, τότε ο προπονητής του Ολυμπιακού θα κληθεί να μοιράσει τον χρόνο σε τρεις παίκτες, καθώς υπάρχουν και οι Μπουρούσης, Γλυνιαδάκης, ενώ στο τέσσερα ο Κλέιζα θα ‘χει μπακ απ τον Βούισιτς και τον Έρτσεγκ. Εκεί βρίσκεται το σοβαρότερο πρόβλημα για τον Γιαννάκη και από τη δυνατότητά του να το λύσει θα κριθεί και η πορεία του Ολυμπιακού στη σεζόν.


Σχολιάστε εδώ